(advertentie)
<a href='/uit-eten/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div></a> <a href='/uit-eten/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581300&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div></a> <a href='/uit-eten/twente-wild-tour-2017/detail.aspx?id=1539781&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Twente Wild Tour 2017</div><div class='description'></div></a> <a href='/uit-eten/schrijf-een-recensie/detail.aspx?id=31218&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Restaurant bezocht? Schrijf een recensie!</div><div class='description'></div></a>
Twente Wild Tour 2017
(advertentie)

Twente Wild Tour 2017

11 okt 2017

In het officiële wildseizoen vanaf 15 oktober kunnen zowel toeristen als Twentenaren 3 maanden lang gaan genieten van vele activiteiten op het gebied van wild & gevogelte in Twente.

Programma
November
1 - 30 november, Zenderen

Restaurant het Seminar in Zenderen - Wildmenu
Ook toe aan een paar uurtjes hemel op aarde? Even weg uit de sleur van alledag. Achterover leunen en je lekker laten verleiden. Dat kan bij restaurant het Seminar. In de sfeervolle ambiance van dit voormalige klooster staan wij klaar om u eens echt te verwennen.
Wildmenu. Vanaf 15 oktober serveren wij een 4 gangen verrassingsmenu met wildgerechten en garnituren in de hoofdrol.
Prijs Euro 40,50 incl. koffie | thee met lekkernijen. Alleen op reservering onder vermelding van 'wildmenu'
Restaurant het Seminar | Hertmerweg 42 | Zenderen | 074-2595979 | info@hetseminar.nl

1 - 26 november, Ootmarsum
Tweedaags Wild arrangement Ootmarsum De dagen worden weer korter, de wind wordt guurder. De bladeren aan de bomen en nemen langzaam weer alle tinten bruin, geel en rood aan. In het bos verschijnen weer paddenstoelen en de kastanjes liggen voor het oprapen.

Proef de herfst bij de Postelhoek en vier dit met een overnachting! 2 daags Wild arrangement  € 69,50 p.p. (op basis van 2 personen in een studio, excl. toeristenbelasting)
Vanaf 25 oktober t/m 26 november 2017 Maandag en dinsdag gesloten Ontvangst met een heerlijk glaasje Bokbier.

Een overnachting met ontbijt op de kamer
3-gangen Wilddiner
Herfstelijke wandeling op het Springendal, (route is aanwezig) RSVP

Postelhoek eten•drinken•slapen
Laagsestraat 56, 7637 PC Oud-Ootmarsum
Tel: +31 (0)541-293105, E-mail: info@postelhoek.com

1 - 30 november, Geesteren
Herterij Twente
In 2010 is de uit 1870 daterende boerderij de Braak geheel vernieuwd. Op deze deel kunt u met een hapje en een drankje genieten van de gezellige plattelandsallure en bij goed weer op het ruime terras. Delle de Braak is het hele jaar open, uitsluitend na afspraak.

WINKEL
Loop gerust even binnen in het winkeltje van Herterij Twente. We zijn open op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur en na afspraak op de overige dagen. U vindt er verschillende artikelen en decoratie in landelijke stijl, het Twentse edelhertenvlees in de vriezer en het boekje Boerenmagie. Vanaf nu is onze vriezer weer aangevuld met hertenvlees: hertenbiefstuk, braadvlees, wildworst met cranberry's en hertenrollade.

VERGADERINGEN
Delle de Braak is zeer geschikt voor het houden van vergaderingen en andere zakelijke bijeenkomsten. Op de Heuizolder zijn 40 zitplaatsen en beneden tot 80 zitplaatsen. Beamer, projectiescherm, flip-over e.d. zijn aanwezig.

FEESTEN
Feest op maat: Heeft u een feestje te vieren?? Met de buurt, familie, Abraham of Sarah? We helpen u graag bij het verzorgen van een Twents Tapas-buffet, warm en koud-buffet of BBQ op Delle de Braak.

VAKANTIEWONINGEN
Een oude schuur is hiervoor gesloopt en in de oude stijl opgebouwd met drie geschakelde woningen. Ieder met z’n eigen kleur, Rood, Wit en Blauw.Deze kleuren komen op speelse wijze terug in bijvoorbeeld de sleutelhangers, wasknijpers, “naam”bordjes en sfeervolle accessoires.

U bent welkom aan de Meijersweg 8 in Geesteren of bel even met T 0546-631558

2 november, Zenderen
De Verkiezing van de Twente Wild Pate-Peper-Wijn-Burger 2017 wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met Kooktheater het Seminar in Zenderen. Een deskundig proefpanel - bestaande uit chefkoks en maitre sommeliers - zal deze middag in een voor- en finaleronde de inbreng van de 25 deelnemende wijnkopers, poeliers, ambachtelijke slagers en chefkoks gaan beoordelen.


De prijswinnaars zullen die avond tijdens na het Verkiezingsdiner bekend worden gemaakt door de juryvoorzitter en de organisator.

2 november, Zenderen
Twente Wild Verkiezings Diner 2017
Aansluitend op de Verkiezingen van de Twente Wild Wijn-Pate-Peper-Wild Burger 2017 bent u vanaf 18.45 uur welkom in Restaurant het Seminar in Zenderen voor het traditionele Twente Wild 4-gangen Verkiezingsdiner. Reserveren via info@hetseminar.nl of bel met 074-2595979

3 en 11 november, Weerselo
Restaurant Stiftschuur - Stift goin’wild!
Als een van de weinige restaurants in Nederland bieden wij het gehele jaar tenminste twee soorten vers wild van eigen bodem aan. Daarnaast serveren wij vanaf 15 oktober een wisselend 3 gangen wildmenu met een bijpassend wijnarrangement. Natuurlijk kunt u ook met kerst genieten van een wildmenu.

Op 3 en 11 november is het weer zo ver; de jaarlijkse wildavonden bij Restaurant de Stiftsschuur. Een heerlijke avond uit met een parade met al het moois wat het land ons te bieden heeft, begeleid door verrassende wijnen. Beide avonden beginnen om 18.00 uur, de kosten zijn voor het menu 41,50 p.p., inclusief ontvangstdrankje. Wijnarrangement voor 4 gangen 18,50 p.p

Het menu van de avond:
Amuse
Gebraden borst & geconfijte bout van houtduif
Vichysoisse met gerookte eend
Strudel van pulled wild boar & truffel
Bereidingen van hert
Creatie van witte & pure chocolade
Friandises Reserveren kan via 0541-661420 | info@restaurantdestiftsschuur.nl

4,11,17,18, 24 en 25 november, Mander
Traditioneel wilddiner-buffet bij Restaurant Watermolen Bels www.watermolenbels.nl, al jarenlang alom bekend binnen en buiten Twente. U wordt om 19.30 uur ontvangen door jachthoornblazers die avond en na het welkomstdrankje, amuse en wildbouillon gaat u genieten van 6 soorten wild en garnituur, sluit u af met een verrassingsdessert en koffie met bonbons. Onderwijl wordt u muzikaal onderhouden door tenor en eigenaar Martin Bels en de piano. WIlddiner-buffet prijs Euro 46,95 per persoon exclusief drankjes en inclusief koffie met bonbons.

Reserveren alleen via telefoon : 0541 - 680 213

4 november, Hellendoorn
STEFANO ACCORDINI NAAR DE UITKIJK VOOR EEN SPECIAAL WIJNMAKERS DINER!
Azienda Agricola Stefano Accordini is een echt Italiaans familiebedrijf waarin ouders, kinderen en kleinkinderen allemaal meewerken in diverse functies. Stamvader Stefano, met zijn jarenlange ervaring, maakt de wijnen nog altijd zelf. De uitstraling van dit familiebedrijf is nuchter en bescheiden, maar onderschat Stefano niet: zijn wijnen worden wereldwijd gewaardeerd.

Wij zijn dan ook bijzonder vereerd dat de wijnmakers naar Landgoed de Uitkijk komen voor een wijnmakers diner!

Reserveer nu uw tafel voor dit unieke wijnmakers diner. U proeft de verschillende wijnen van dit mooie wijnhuis, wij serveren een bijpassend 4-gangen diner inclusief wijnen, mineraalwater, koffie en thee met bonbons na het diner.
Prijs: € 57,50 per persoon
Aanvang: 18.30 uur

Contact
Landgoed De Uitkijk
Hellendoornsebergweg 8
7447 PA Hellendoorn
E-mail info@landgoeddeuitkijk.nl
Telefoon 0548 - 65 41 17

4 november, Enschede
Iedere eerste zaterdag van de maand bent u van harte welkom op de winkelwijnproeverij bij Henri Bloem te Enschede. Een mooie kans om nader kennis te maken met het mooie wijnassortiment van Jan Herman van Houdel onder het genot van een glaasje wijn, lekkere olijfjes en meer ..............

U bent welkom van 13.00 - 16.30 uur aan de Deurningerstraat 228 in Enschede

4 november, Delden
Streekmarkt Twente in Delden
In de wildperiode zal ook de Twentse Jagersclub weer aanwezig zijn met wild uit de regio. Wilt u proeven wat Twente zo uniek maakt? Kom dan zaterdag 5 november naar de Streekmarkt Twente in Delden!

4 november, Enschede
Op zaterdag 4 november gaan de deuren van Twentsche Foodhal open voor het publiek. Voor jou dus! We zullen die dag een speciaal feestelijk programma neerzetten, dat natuurlijk bestaat uit eten en drinken maar ook uit veel live muziek. Vanaf 16.00 ben je welkom !

5 november, Geesteren
Eerste Hubertusviering in Geesteren
Jagers en dieren staan centraal tijdens de primeur van de Sint Hubertusviering in de Pancratiuskerk.

'Zelf heb ik weleens van een Sint Hubertusviering gehoord, maar ik heb het nog nooit meegemaakt", zegt pastoor Casper Pikkemaat van de Pancratiusparochie. "Aan de koffietafel na een uitvaart werd ik benaderd door Berny Fox, lid van de Jachthoornblazersgroep 't Huijeren, met het idee om een St. Hubertusviering te houden. Hierin wordt gebeden voor het zorgzaam omgaan met de schepping, verantwoord omgaan met natuur en dieren. Dat komt overeen met waar de katholieke kerk voor staat. Het leek me een mooie combinatie met een kerkelijke viering. Bovendien vind ik het bijzonder dat de Jachthoorngroep een idee heeft waar de kerk bij betrokken wordt."

Patroonheilige
Sint Hubertus, met 3 november als naamdag, is de patroonheilige van de jacht, waar de jachthoorn onlosmakelijk mee verbonden is. "Wat overigens niet wil zeggen dat jachthoornblazers ook per definitie jagers zijn", benadrukt groepslid Jan Schelfhorst. "Ik jaag zelf niet maar ik vind de traditie van het blazen heel mooi. Met het blazen geef je signalen af aan drijvers, jagers en honden. Dat stamt nog uit de tijd van Napoleon", weet Schelfhorst. "Lodewijk de 14de wilde de drijfjacht aankleden. Dit deed hij met witte paarden, rode jassen, witte broeken en een zogeheten parforce hoorn. Daarmee ontstond de eerste vorm van signalering."

De eerste St. Hubertusviering is zondag 5 november om 10.00 uur in de Pancratiuskerk in Geesteren. Na afloop is er koffie met een Hubertusbroodje bij zaal Kottink.

5 november, Beckum - Hengelo
De Enschedese Jagersvereniging www.enschedesejagersvereniging.nl viert Sint Hubertus op zondag 5 november in de RK Blasiuskerk in Beckum. De viering begint om 10.30 uur en wordt muzikaal omlijst door het dames - en herenkoor, Les Trompes des Quatre-Vents en Twentse jachthoornbloazers. Aansluitend  is er van 12.00 tot 14.00 uur een gezellig samenzijn in het Wapen van Beckum.

8 november, Mander
Slipjacht bij Restaurant Watermolen Bels in Mander in samenwerking met de @KJV. Een bijzondere belevenis die ieder jaar weer bijzonder is  http://www.watermolenbels.nl

11 november, Enter
Het Sint-Maartensfeest wordt op 11 november, of soms de avond ervoor, gevierd in sommige streken van Nederland, Vlaanderen, Noord-Frankrijk, sommige Duitstalige gebieden, Hongarije en op Sint Maarten.
Het is de naamdag van Martinus van Tours en wordt ook wel Sint-Martinus, Sinter Merte of Sinte-mette genoemd. De invulling die aan dit feest gegeven wordt verschilt van streek tot streek. Centraal staat je vrienden te treffen onder het genot van gansgebraat en wijn.

11 november, Haaksbergen-Enschede-De Lutte
‘De Twente Wild Toer 2017’
Een compleet verzorgde ééndaags culi vino arrangement in het teken van Twentse Landgoederen, Buitenplaatsen, de jacht en wildbeheer. U toert die dag met eigen vervoer over louter verharde wegen door het Twentse coulissenlandschap langs enkele prachtige  Buitenplaatsen en landgoederen, van Haaksbergen naar De Lutte. Onderwijl geniet u in meerdere etappes van overheerlijke wildgerechtjes,  terroirwijnen, een niet alledaagse wild demonstratie en prachtige jachtverhalen.

Eéndaags arrangement
Ontvangst 08.30 uur
Traditioneel Engels ontbijt
Door Twents coulissenlandschap langs Buitenplaatsen|Landgoederen
Route Haaksbergen|Buurse|Boekelo|Hengelo|Enschede|De Lutte
Jachtverhalen | valkenjacht demonstratie
Proeverij van ree|wildzwijn |konijn|gevogelte en meer
Whisky & Ootmarsums speciaalbier tasting
Live Schotse volksmuziek

Carcode: classic car wordt op prijs gesteld
Dresscode: jacht & outdoor wordt op prijs gesteld


Arrangementprijs € 150,- p.p. all inclusive Alleen op reservering

Adieu 20.30 uur Ontdek, proef en beleef de Twentse buitenplaatsen ! Voor detailinformatie en reservering | info@jrwijnenspijs.nl | 06 - 50241429

15 november, Haaksbergen
Het vernieuwde Restaurant de Blanckenborgh 'goes wild' in november.
In navolging van het succes van de "Toscaanse Kandelaar avonden" en  “lavendel zomeravonden” zal restaurant De Blanckenborgh nu op de woensdagavonden in oktober een avondvullend 'wild' programma verzorgen.
Compleet met een aperitief, 5 gerechten, 5 bijpassende wijnen en onbeperkt tafelwaters.

Het thema van deze avonden zal 'Wild & Gevogelte" zijn.
Alleen op reservering.

Graag tot ziens bij De Blanckenborgh
Team de Blanckenborgh
www.blanckenborgh.nl
info@blanckenborgh.nl
053-5741155

15 en 16 november, Boekelo
Aan tafel in de jachtkamer van Hof te Boekelo:
Exclusief met je vrienden – of relatiekring aan tafel in de jachtkamer van Hof te Boekelo. In het bijzijn van jachthoornblazers wordt u ontvangen deze avond om 18.30 uur met een aperitief en een ‘wild’ mondvermaakje. Alvorens aan tafel te gaan vertelt Lida graag over de cultuurhistorie van het landgoed en de familie. In een ongedwongen sfeer schuift u aansluitend aan in de jachtkamer, praat u lekker met elkaar over ditjes en datjes en passeren onderwijl leuke anekdotes van Charles over de jacht en het wildbeheer. U gaat deze avond een variëteit van zelfgeschoten wild & gevogelte proeven.

Data
15, 16 november danwel 13 en 14 december 2017 (andere dagen in nader overleg)

Wild & Gevogelte arrangement
5-gangen gevarieerde wild-en terroirwijn proeverij, € 80,- per persoon all inclusive

De jachtkamer is klein, maar een perfecte locatie voor een verhalenverteller, eventueel omspeeld door een eenzame muzikant. Mocht u dit leuk vinden, dan arrangeren wij dit graag voor u  tegen een meerprijs.

Bijzonderheden
Alleen te reserveren als groep van 14 personen via info@jrwijnenspijs.nl

17 november, Delden
Beaujolais Primeur Diner 2017 van Stichting Twente Culinair in Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven te Delden.

19 november, Usselo - Enschede
Op 19 november vindt er een bijzonder Winemakersdinner plaats bij Restaurant Hanninkshof in Enschede. U kunt dan genieten van een heerlijk 5-gangen diner met uitermate luxe, bijpassende wijnen.

De avond staat in het teken van de wijnen van Montecariano uit Valpolicella, Italië. Matteo Gini, mede-eigenaar en zoon van Mariella Gini, komt naar Nederland en zal deze avond begeleiden. Montecariano is producent van o.a. hooggekwal ificeerde Ripasso en Amarone wijnen, die deze avond geschonken zullen worden.

Het complete arrangement kunnen wij u aanbieden voor €95,- per persoon. Dit is inclusief amuse, 5-gangen diner, wijnarrangement met 5 topwijnen van Montecariano, tafelwater en koffie of thee. Daarnaast kunt u deze avond de geschonken wijnen met extra hoge kortingen bestellen bij De Wijnhal Hengelo.

Aanmelden kan voor 14 november bij Restaurant Hanninkshof. Bel 053-4283129 of e-mail info@hanninkshof.nl onder vermelding van Winemakersdinner Montecariano. Vermeld a.u.b. duidelijk uw naam, telefoonnummer en e-mail adres, het aantal personen en eventuele dieetwensen. Na uw reservering ontvangt u een bevestiging en een factuur.

25,26,27 november, Oldenzaal
Vindom Winebar & Great Food - Oldenzaal
“Ree, pancetta, cantharellen, rode kool en jeneverbessen. Dat zijn o.a. de ingredienten van de nieuwe – speciaal voor de Twente Wildtour gecomponeerde - Wild Ravioli. Je verwacht het misschien niet, en daarom is het ook misschien net iets spannender. Onder de toren van de St. Plechelmus Baseliek vind je Vindom.

Een wijnbar zoals die behoort te zijn; een enoteca, laagdrempelig, een beetje bistro, een fleugje gourmet en altijd met volle teugen genieten. Speciaal voor de Twente Wild Tour hebben Natalie en Patrick hun Wild Ravioli gecomponeerd welke fantastisch past met een glas Wente Beyer Ranch Zinfandel of een Penfold’s Shiraz.

Ga zelf gewoon, gezellig, genieten bij Vindom. Ze zijn er van donderdag – zondag vanaf 16:00 uur.

Reserveren kan via de website vindom.nl, telefonisch: 0541 59 5353 of WhatsApp 06 24 77 1009”
Bedankt en tot gauw in Oldenzaal’s oudste en gezelligste wijnbar!