(advertentie)
<a href='/theater/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Twents Theatercollege - Van UT-student tot minister van Defensie
(advertentie)

Twents Theatercollege - Van UT-student tot minister van Defensie

0,0 (0 beoordelingen)

Het Wilminktheater in Enschede presenteert in het seizoen 2019/2020 de tweede editie van het Twents theatercollege, met in de hoofdrol bekende Tukkers die hun levensverhaal met het publiek delen. Presentator/interviewer Eddy van der Ley, zelf Enschedeër, neemt drie in Twente geboren of getogen BN’ers mee op een avontuurlijke, inspiratierijke reis door hun leven en werk, langs tegenslag en verdriet, geluk en glorie. Olympisch springkampioen Jeroen Dubbeldam (29 oktober), minister van Defensie Ank Bijleveld (14 januari) en zangeres Marga Bult (28 april) zullen in de authentieke sfeer van de Kleine Willem hun zieleroerselen blootleggen, waarbij de bezoekers uitgebreid de gelegenheid krijgen mee te praten en vragen te stellen.  

In een snel veranderende (politieke) wereld staat Ank Bijleveld nadrukkelijk haar mannetje als minister van Defensie. Die even prestigieuze als gecompliceerde post in het huidige kabinet-Rutte III is haar niet komen aanwaaien; de in Goor woonachtige CDA-politica bouwde haar loopbaan zorgvuldig op. Na op de Universiteit Twente bestuurskunde te hebben gestudeerd (van 1980 tot 1986) was ze achtereenvolgens gemeenteraadslid in Enschede, Tweede Kamerlid, burgemeester van de Hof van Twente, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Commissaris van de Koning(in) in de provincie Overijssel. Sinds oktober 2017 is ze minister van Defensie. In het Twents theatercollege vertelt ze uitgebreid over de totstandkoming van haar fraaie cv, maar ook over de tegenvallers. Over hoe het is om als vrouw in een mannenwereld te functioneren. En over hoe het is om - als minister – met dossiers als Mali, de chroomverf, Marco Kroon en het Europese leger te maken te hebben. En hoe zit het met de actuele dreiging in de wereld? Na de pauze krijgt het publiek uitgebreid de gelegenheid vragen te stellen. En na afloop is er een meet & greet.

website: bekijk de website

waar: De Kleine Willem, Enschede Hele programma voor De Kleine Willem.

datum: 14 jan 2020

aanvang: 20:30 uur

prijs: € 19,50 (normaal)

extra prijsinformatie: Normaal: 19,50

type: Toneel

telefoon: 053 4858585 053 4858585

bekijk ook: www.wilminktheater.nl/


reserveer