(advertentie)
<div class='nivo-caption-price'>Ede, zo 5 mrt, € 18,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Arte Duo & Friends treden op in Ede</div><div class='description'>Kom op zondag 5 maart 2017 naar Theater Cultura te Ede voor wat Klassieke muziek.</div> <div class='nivo-caption-price'>Ede, vr 10 mrt, € 21,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Wouter Hamel spellt bij Theater Cultura in Ede</div><div class='description'>Kom op vrijdag 10 maart 2017 naar Theater Cultura te Ede voor een theaterconcert met Wouter Hamel.</div> <div class='nivo-caption-price'>Oss, do 2 mrt, € 34,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Edwin Evers Band Theatertour</div><div class='description'>DJ, drummer en zanger Edwin Evers komt op donderdag 2 en vrijdag 3 maart 2017 terug naar Oss met een gloednieuwe theatershow. </div> <div class='nivo-caption-price'>Oosterhout (Nb), wo 8 mrt, € 20,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Marcel de Groot treedt op in Oosterhout</div><div class='description'>Woensdag 8 februari 2017 zal Marcel de Groot een muzikale optreden geven bij theater de Bussel te Oosterhout.</div> <div class='nivo-caption-price'>Enschede, ma 27 feb, € 10,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Schrijvers in Concordia</div><div class='description'>Samen met Boekhandel Broekhuis organiseert Concordia de nieuwe serie Schrijvers. Hierbij nodigen we auteurs uit die voordragen uit eigen werk. Schrijvers zijn rasvertellers, wij geven ze een podium. Laat u meevoeren door hun gloedvolle en fantastische verhalen!Gaandeweg het seizoen maken we de namen van de schrijvers bekend. Houd ook onze social media in de gaten!</div> <div class='nivo-caption-price'>Hardenberg, di 28 feb, € 27,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Twee Vrouwen van Mulisch bij de Voorveghter </div><div class='description'>Met 'Twee Vrouwen' opnieuw een Mulischroman in het theater.</div> <div class='nivo-caption-price'>Deventer, do 2 mrt, € 20,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Nasrdin Dchar brengt DAD naar Deventer</div><div class='description'>Voor acteur, schrijver en Gouden Kalf winnaar Nasrdin Dchar is het vaderschap de inspiratiebron voor zijn 3e solo-voorstelling.</div>
Orkest van het Oosten met Wibi Soerjadi - Rachmaninov en Stravinksy
(advertentie)

Orkest van het Oosten met Wibi Soerjadi - Rachmaninov en Stravinksy

0,0 (0 beoordelingen)

Programma:
John Adams - Shaker loops
Sergej Rachmaninov - Pianoconcert nr. 2
Igor Stravinsky - Symfonie in C

De Concert Entree of Inleiding wordt verzorgd door Bart de Graaf.

Het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov werd niet voor niets een van de populairste soloconcerten uit het pianorepertoire. Het is overrompelend, hoogromantisch en flitsend virtuoos. Een kolfje naar de hand van toetsentovenaar Wibi Soerjadi dus. Fraai contrast: het hallucinerende effect van rimpelingen in het water, verklankt door John Adams in zijn strijkersstuk Shaker Loops. Na de pauze Stravinsky’s neoklassieke Symfonie in C.

Geen concertopening is zo bekend als de akkoorden waarmee Rachmaninovs Tweede Pianoconcert begint. Ook het tweede deel (Adagio) is wereldberoemd dankzij de ballad ‘All by Myself’ van Eric Carmen uit 1975. Televisie- en filmmakers maken dan ook nog steeds dankbaar gebruik van thema’s uit dit meesterlijke muziekwerk.

Begin jaren '40 beleefde Stravinsky’s Symfonie in C haar eerste uitvoering. Het stuk was half af toen Stravinsky in 1938 de oorlogsdreiging in Europa ontvluchtte; de rest componeerde hij in Amerika. Van turbulente tijden is niets te horen in zijn symfonie. Het is puur muziek, in de beste traditie van Haydn en Beethoven. 

Tijdens het concert zal het orkest begeleid worden door de nieuwe vaste dirigent van het Orkest van het Oosten: Ed Spanjaard. Lees hier meer over zijn achtergrond.

website: bekijk de website

waar: Muziekcentrum Daniels Huismanfoyer, Enschede Hele programma voor Muziekcentrum Daniels Huismanfoyer.

datum: 17 feb 2017

aanvang: 20:00 uur

prijs: € 33,00 (1e rang)

extra prijsinformatie: 1e rang: 33,00

type: Muziek


speeldata

reserveer