(advertentie)
<div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'>Zwolle, wo 25 okt, € 35,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Beth Hart treedt op bij De Spiegel in Zwolle</div><div class='description'>Rocklegende Beth Hart staat 25 oktober op de bühne van Theater de Spiegel in Zwolle. </div> <div class='nivo-caption-price'>Hengelo, do 26 okt, € 15,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Nathalie Baartman brengt VOEST naar Hengelo</div><div class='description'>-Voest!?-D’as Twents voor vuist. Gaat Baartman knokken? Vechten voor vrolijkheid en een beetje meer liefde, alsjeblieft.</div> <div class='nivo-caption-price'>Steenwijk, za 28 okt</div><div class='nivo-caption-inner'>Fest der Blasmusik in de Meenthe in Steenwijk</div><div class='description'>Een voor Nederland uniek blaaskapellenfestival: Fest der Blasmusik. Vanaf 11.00 uur treden op diverse podia doorlopend 22 blaaskapellen op.</div>
Orkest van het Oosten met Wibi Soerjadi - Rachmaninov en Stravinksy
(advertentie)

Orkest van het Oosten met Wibi Soerjadi - Rachmaninov en Stravinksy

0,0 (0 beoordelingen)

Programma:
John Adams - Shaker loops
Sergej Rachmaninov - Pianoconcert nr. 2
Igor Stravinsky - Symfonie in C

De Concert Entree of Inleiding wordt verzorgd door Bart de Graaf.

Het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov werd niet voor niets een van de populairste soloconcerten uit het pianorepertoire. Het is overrompelend, hoogromantisch en flitsend virtuoos. Een kolfje naar de hand van toetsentovenaar Wibi Soerjadi dus. Fraai contrast: het hallucinerende effect van rimpelingen in het water, verklankt door John Adams in zijn strijkersstuk Shaker Loops. Na de pauze Stravinsky’s neoklassieke Symfonie in C.

Geen concertopening is zo bekend als de akkoorden waarmee Rachmaninovs Tweede Pianoconcert begint. Ook het tweede deel (Adagio) is wereldberoemd dankzij de ballad ‘All by Myself’ van Eric Carmen uit 1975. Televisie- en filmmakers maken dan ook nog steeds dankbaar gebruik van thema’s uit dit meesterlijke muziekwerk.

Begin jaren '40 beleefde Stravinsky’s Symfonie in C haar eerste uitvoering. Het stuk was half af toen Stravinsky in 1938 de oorlogsdreiging in Europa ontvluchtte; de rest componeerde hij in Amerika. Van turbulente tijden is niets te horen in zijn symfonie. Het is puur muziek, in de beste traditie van Haydn en Beethoven. 

Tijdens het concert zal het orkest begeleid worden door de nieuwe vaste dirigent van het Orkest van het Oosten: Ed Spanjaard. Lees hier meer over zijn achtergrond.

website: bekijk de website

waar: Muziekcentrum Daniels Huismanfoyer, Enschede Hele programma voor Muziekcentrum Daniels Huismanfoyer.

datum: 17 feb 2017

aanvang: 20:00 uur

prijs: € 33,00 (1e rang)

extra prijsinformatie: 1e rang: 33,00

type: Muziek


speeldata

reserveer