(advertentie)
<a href='/theater/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Nederlandse Reisopera - Jevgeni Onjegin
(advertentie)

Nederlandse Reisopera - Jevgeni Onjegin

0,0 (0 beoordelingen)

In deze ‘pocketopera’ is de essentie van Tsjaikovski’s opera teruggebracht tot een intieme, meeslepende voorstelling van één uur en 20 minuten. Regisseur Kai-Anne Schuhmacher legt de beslissende momenten in de levens van Tatjana en Olga onder een vergrootglas en laat zien hoe een enkele beslissing in je jeugd dramatische gevolgen kan hebben voor de rest van je leven. Jevgeni Onjegin is een ontroerend en diepgravend psychologisch drama vol emotionele conflicten met lyrische, hartstochtelijke muziek. De meest bekende aria is de Briefscène, waarin Tatjana een wanhopige liefdesbrief schrijft aan Onjegin.
De productie wordt ‘toneel op toneel’ uitgevoerd met zeven solisten en twaalf musici.

In deze productie staat het lot van Tatjana centraal. We zien het verhaal door de ogen van de oudere Tatjana, die terugblikt op haar leven en haar beslissingen overdenkt. In haar ouderdom is zij alleen, zonder man, in gezelschap van haar zuster Olga. Olga was in  haar jonge jaren Tatjana’s vrolijke tegenpool maar zij is nu – in tegenstelling tot Tatjana – een verbitterde en gebroken vrouw. Tatjana kan echter met rust en aanvaarding terugkijken naar elk van de deuren die zich voor haar hebben geopend omdat zij achter de door haar genomen beslissingen kan staan. Ook al was zij zich er als jong meisje nog niet van bewust waarnaar de wegen die zij insloeg zouden leiden.

Het artistieke team bij deze productie bestaat uit de winnaars van de Reisopera Concept Challenge uit 2018. Dit was een eigen ontwerpwedstrijd van de Nederlandse Reisopera, speciaal voor jonge theatermakers in het operavak. 

De Nederlandse Reisopera produceert met lef en vindingrijkheid geëngageerde operaproducties van topkwaliteit en reist daarmee langs de theaters in Nederland. Het gezelschap is er trots op huisgezelschap te zijn van het Wilminktheater. De Reisopera gelooft dat opera de manier waarop mensen naar zichzelf en de wereld om zich heen kijken kan veranderen.

Artistiek team:
Muzikale leiding: Lee Reynolds
Regie: Kai Anne Schuhmacher
Decor- en kostuumontwerp: Dominique Wiesbauer
Lichtontwerp: Henk Post

Cast (in volgorde van opkomst): 
Larina: Annelies Lamm
Tatyana: Anna Emelianova
Olga: Leonie van Rheden
Filippjevna: Ingrid van Ree
Jevgeni Onjegin: Vincenzo Neri
Lensky: Yaroslav Abaimov
Prins Gremin: Rafał Pawnuk

* Russisch gezongen met Nederlandse boventitels

Hyperleap

website: bekijk de website

waar: Deventer Schouwburg, Deventer Hele programma voor Deventer Schouwburg.

datum: 28 nov 2019

aanvang: 20:30 uur

prijs: € 26,00

type: Toneel, Opera

telefoon: 0570-6835000570-683500


speeldata

reserveer