(advertentie)
<a href='/theater/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/theater/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/theater/carola-smit-en-rene-karst-letter-voor-letter/detail.aspx?id=1822541&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Hengelo, do 26 sep, € 1,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Carola Smit en René Karst in Hengelo</div><div class='description'>De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit brengen een feestelijke avond met Nederlandstalige toppers.</div></a> <a href='/theater/reuring-in-t-reggedal/detail.aspx?id=1833802&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Nijverdal, zo 22 sep, € 25,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Reuring in 't Reggedal</div><div class='description'>Van 12 t/m 22 september is er dit openlucht muziektheater over 't vergeten heden & verleden van Nijverdal te zien op het buitenterrein van Het Ravijn.</div></a>
Muziektheater - Reis om de wereld
(advertentie)

Muziektheater - Reis om de wereld

9,0 (1 beoordeling)

Zaterdag 11 februari 2017,
Geïnspireerd door het bekende boek van de Franse schrijver Jules Verne "Le tour du monde en quatre-vingt-jours" nemen Hans Visser de theaterbezoekers mee in een sprankelende 80 minuten durende multimedia-reis om de wereld. Start en eindpunt daarbij is de stad Londen eind 19de eeuw. Vanaf die tijd kwam de fotocamera dichterbij de gewone burger.
In juli 1888 kwam de Kodak camera op de markt met de slogan "U drukt op de knop en wij doen de rest".

Hans Visser, Irena Filippova, Arthur Bont en Stan Haywood spelen muziek uit de verschillende landen en tijden bij de beelden. Iedere muzikant is gespecialiseerd in bepaalde instrumenten.
Blaasinstrumenten, snaarinstrumenten, accordeon, zang en een hele verzameling percussie-instrumenten.

Verne is vooral bekend als de schrijver die de toekomst voorspelde.
Hij beschreef in zijn boeken veel zaken die destijds als fantasie werden beschouwd, maar later in een indrukwekkend aantal gevallen werkelijkheid werden. Hij voorzag een reis naar de maan die iets meer dan 100 jaar later voor het eerst gerealiseerd werd. Zijn gave om deze voorspellingen te doen berustte echter niet alleen op fantasie. Hij was zeer intelligent en paste wetenschappelijke logica toe. Maar ondanks zijn kennis was het toch voornamelijk zijn uitgever die bepaalde wat er wel en niet in zijn boeken verscheen.

Visser, Filippova, Bont & Haywood maken de reis om de wereld in 80 minuten.
Een muzikaal beeldverhaal met historische foto’s, vrolijke filmbeelden, kleurrijke culturen en prachtige muziek.

Gitarist Hans Visser die furore maakte met de wereldberoemde groep “Flairck” heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in de combinatie van beeld en livemuziek. Met zijn vorige producties World Photo Concert, Hermitage Concert en Doctor. Zhivago stond hij in ruim 150 theaters.

website: bekijk de website

waar: Cultuurcentrum Heerde, Heerde Hele programma voor Cultuurcentrum Heerde.

datum: 11 feb 2017

aanvang: 20:15 uur

prijs: € 18,00

type: Muziek