(advertentie)
<div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'>Zwolle, wo 25 okt, € 35,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Beth Hart treedt op bij De Spiegel in Zwolle</div><div class='description'>Rocklegende Beth Hart staat 25 oktober op de bühne van Theater de Spiegel in Zwolle. </div> <div class='nivo-caption-price'>Hengelo, do 26 okt, € 15,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Nathalie Baartman brengt VOEST naar Hengelo</div><div class='description'>-Voest!?-D’as Twents voor vuist. Gaat Baartman knokken? Vechten voor vrolijkheid en een beetje meer liefde, alsjeblieft.</div> <div class='nivo-caption-price'>Steenwijk, za 28 okt</div><div class='nivo-caption-inner'>Fest der Blasmusik in de Meenthe in Steenwijk</div><div class='description'>Een voor Nederland uniek blaaskapellenfestival: Fest der Blasmusik. Vanaf 11.00 uur treden op diverse podia doorlopend 22 blaaskapellen op.</div>
Musica Amphion - Sans Souci
(advertentie)

Musica Amphion - Sans Souci

0,0 (0 beoordelingen)

Deze avond spelen voor u Pieter-Jan Belder (klavecimbel), Wilbert Hazelzet (traverso), Remy Baudet (viool) en Albert Brüggen (cello) een echt kamermuziekprogramma uit de tijd rond 1747. In de sfeervolle setting van de ‘Oude Dame’ kunt u genieten van deze bijzondere afsluiting van een prachtige reeks klassieke concerten in het Parkgebouw.

Musica Amphion bestaat hoofdzakelijk uit leden van het Orkest van de Achttiende Eeuw. Allen dus getraind en opgeleid door Frans Brüggen. Een betere basis kan men zich niet wensen om muziek uit de tijd van Bach in stijl ten gehore te brengen. Frederik de Grote was een uitstekende fluitist en componist en Carl Philipp Emanuel Bach was de beroemdste zoon van Johann Sebastiaan en werkzaam aan het hof van Frederik de Grote. Voor de pauze hoort u van deze componisten sonates en een triosonate. Maar na de pauze mag u er even voor gaan zitten, want dan hoort u het Musikalisches Opfer van vader Bach. Een meesterwerk zonder weerga. Het Musikalisches Opfer is een verzameling van door hetzelfde thema verbonden composities. Op 7 juli 1747 rondde hij het werk af en droeg het op aan koning Frederik de Grote.

Herman Wessels zaal

waar: Parkgebouw Rijssen, Rijssen Hele programma voor Parkgebouw Rijssen.

datum: 21 apr 2017

aanvang: 20:00 uur

prijs: € 19,50

type: Muziek