(advertentie)
<a href='/theater/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/theater/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/theater/hanna-van-hendrik-uitverkocht/detail.aspx?id=1840259&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, za 13 jul, € 65,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Hanna van Hendrik</div><div class='description'>Een intiem en groot muzikaal theaterspektakel op de voormalige Vliegbasis Twenthe over het leven van boerin Hanna en haar familie.</div></a> <a href='/theater/rupsje-nooitgenoeg/detail.aspx?id=1833821&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Losser, zo 7 jul, € 10,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Rupsje Nooitgenoeg</div><div class='description'>Het verhaal van Eric Carle over een hongerige rups die zich overal doorheen eet is te zien bij Brilmansdennen.</div></a>
Judas
(advertentie)

Judas

0,0 (0 beoordelingen)

Judas is een fascinerend verslag van een vrouw die zich uiteindelijk verzet tegen haar angst en haar eigen broer verraadt.

Ben jij een verrader? Zou jij je familie kunnen verraden? Je broer? En wat als je broer Willem Holleeder is? 

Bijna niemand wist dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, en zelfs zijn eigen moeder Stien ontkwamen niet aan zijn despotische gedrag. 

Omdat ze vinden dat dit moet stoppen besluiten zijn zussen Astrid en Sonja Holleeder in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk houdt: ze staan op tegen hun broer Willem. Met gevaar voor eigen leven verraden ze de gevaarlijkste crimineel van ons land en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Door zich als vertrouweling van haar broer op te stellen kon Astrid twee jaar lang hun gesprekken in het geheim opnemen. Met maar één doel: hem levenslang geven. 

In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als een soort testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Vanuit de gevangenis heeft haar broer haar liquidatie al geregeld. Op haar hoofd staat een prijs van 35 duizend euro. 

Judas is een verbijsterende familiekroniek waarin ze een zeer onthutsend portret schetst van het gezin waarin ze opgroeit dat dagelijks in angst leeft. Het is een fascinerend verslag van een vrouw die zich uiteindelijk verzet tegen haar angst en haar eigen broer verraad. 

Vanaf nu is Judas ook in het theater te zien. Verteld vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders, zijn moeder, twee zussen, en nichtje wordt deze krankzinnige familieconstructie uiteengezet en is de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar. In deze aangrijpende voorstelling laten Renee Fokker (Astrid), Margo Dames (zus Sonja), Trudy de Jong (moeder Stien) en Eva van de Wijdeven (de dochter van Astrid) zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren. 

Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze absolute must-see. Judas is een coproductie van Senf Theaterpartners, Jelle Kuiper Producties en Kik Productions. De regie ligt in handen van Johan Doesburg, Sofie Kassies is verantwoordelijk voor het script. Eerder werkten zij beiden aan onder meer De Prooi en Tirza. Regie: Exosphere Entertainment - Productie: Exosphere Entertainment - Camera: Exosphere Entertainment - Edit: Exosphere Entertainment - Muziek: Bob Thole - Audio postproductie: Studio IVO

website: bekijk de website

waar: De Meenthe, Steenwijk Hele programma voor De Meenthe.

datum: 11 jan 2019

aanvang: 20:00 uur

type: Toneel

telefoon: (0521) 514004(0521) 514004


speeldata