(advertentie)
Het Nationale Ballet - Giselle
(advertentie)

Het Nationale Ballet - Giselle

0,0 (0 beoordelingen)

Het Nationale Ballet brengt met ‘Giselle’ een ballet dat even tijdloos – en misschien wel even mooi – als De Nachtwacht is. Het meesterwerk van choreograaf Marius Petipa, op muziek van Adolphe Adam, is een hoogtepunt uit de Romantiek. In de bewerking van Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante staat respect voor de traditie voorop. Tegelijkertijd raakt deze versie – met prachtige decors en kostuums van Toer van Schayk – ook het eenentwintigste-eeuwse publiek recht in het hart. Het verhaal heeft dan ook niets aan zeggingskracht ingeboet: onmogelijke liefde is van alle tijden.

Het verhaal gaat over graaf Albrecht, die verliefd wordt op het onbevangen boerenmeisje Giselle. Door zijn ware identiteit te verhullen, leidt hij haar om de tuin en roept daarmee uiteindelijk het noodlot over haar en zichzelf af. Pure liefde voert – naast bedrog, wraak en vergiffenis – ook nu de boventoon. Na internationale successen brengt Het Nationale Ballet deze klassieker opnieuw in het theater. En dat is iets om naar uit te zien.

Choreografie: Marius Petipa, naar Jean Coralli en Jules Perrot | productie en additionele choreografie: Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante | muziek: Adolphe Adam | dans: Jozef Varga, Anna Tsygankova e.a. | decor- en kostuumontwerp: Toer van Schayk | lichtontwerp: James F. Ingalls | muzikale begeleiding: Het Balletorkest o.l.v. Ermanno Florio

website: bekijk de website

waar: Het Wilminktheater, Enschede Hele programma voor Het Wilminktheater.

datum: 17 apr 2019

aanvang: 20:00 uur

prijs: € 31,25 (2e rang)

extra prijsinformatie: 3e rang: €26,25 2e rang: €31,25 1e rang: €36,25

type: Dans

telefoon: (053) 485 85 00(053) 485 85 00


reserveer