(advertentie)
<a href='/theater/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/theater/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/theater/zomerstop-we-are-closed/detail.aspx?id=31219&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Theaterseizoen afgelopen</div><div class='description'></div></a>
Het Mysterie Wardenier en de brandstofloze motor UITVERKOCHT
(advertentie)

Het Mysterie Wardenier en de brandstofloze motor UITVERKOCHT

0,0 (0 beoordelingen)

Rabo Theater De Meenthe presenteert haar nieuwe regioproductie. Van de makers van de succesvoorstelling “Storm over Beulaeke”.

Herfst, 1934. Een eenvoudige boerenzoon uit Steenwijkerwold, Johannes Wardenier vertelt dat hij een brandstofloze motor heeft uitgevonden. Een revolutionaire uitvinding die de wereld op zijn kop zou zetten. De nationale en internationale pers raakt totaal in de ban van Johannes.

De motor moest gebouwd worden in een nieuwe fabriek in Wolvega. Deze fabriek zou voor enorme werkgelegenheid zorgen. "De werkloosheid zal halt houden. Wardenier heeft een uitvinding gedaan, die mensen en machines weer aan arbeid kan helpen," schreven sommige kranten.

Zo ver is het niet gekomen want plots werd Wardenier opgenomen in een Psychiatrische inrichting. Toen de behandelend professor hem naar huis had gestuurd omdat hij ‘normaal’ bleek te zijn was de motor verdwenen… Op dat moment begint het mysterie dat tot op de dag van vandaag onopgelost is gebleven.

Was het wel waar? Wat had Philips te maken met de zaak?

website: bekijk de website

waar: De Meenthe, Steenwijk Hele programma voor De Meenthe.

datum: 15 mei 2019

aanvang: 20:00 uur

type: Streektaal, Amateur

telefoon: (0521) 514004(0521) 514004