(advertentie)
<a href='/theater/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Hanna van Hendrik UITVERKOCHT
(advertentie)

Hanna van Hendrik UITVERKOCHT

0,0 (0 beoordelingen)

Kom donderdag 27 juni 2019 naar vliegveld Twente voor een intiem en groot muzikaal theaterspektakel over het leven van boerin Hanna en haar familie.

Hanna van Hendrik is een groots en tegelijkertijd intiem theaterspektakel: een unieke muzikale theaterbelevenis op Vliegbasis Twenthe. In drie aktes neemt de Twentse boerin Hanna het publiek mee op een reis door haar leven. We zijn getuige van haar bruiloft met de Limburgse vreemdeling Hendrik, volgen haar gevecht om haar boerderij te behouden en zitten vooraan wanneer ze wordt benoemd tot woordvoerster in de boerenopstand. Houdt Hanna vast aan haar verleden of kan ze de toekomst omarmen?

Het verhaal
Wat als alles anders wordt? Als op een dag je verleden, heden en toekomst samenkomen en de wereld, jóuw wereld, voorgoed lijkt te veranderen? Blijf je dan vechten of omarm je die nieuwe tijd?

Als Hanna haar boerderij, die al drie generaties familiebezit is, dreigt te moeten verkopen blikt ze terug op haar leven. Het publiek wordt meegenomen naar de tumultueuze jaren zeventig, waarin alles anders wordt en volgt Hanna’s strijd met tradities die knellen in plaats van verbinden en vertrouwen. Een voorstelling die niemand onberoerd zal laten.

Johanna ter Steege
Hanna van Hendrik is een initiatief van actrice Johanna ter Steege, geboren en opgegroeid in Twente. Het is een eerbetoon aan de veerkracht van de boerengemeenschap van haar jeugd tijdens de radicale omwentelingen van de jaren zeventig. Een familiekroniek over vrees voor verandering, hechte familiebanden, liefde en bevrijding, verteld in Twents dialect en Nederlands.

De locatie
Voor de voorstelling wordt Hangar 11 van vliegbasis Twenthe omgetoverd tot een boerenerf met stallen en koeien, trekkers, waslijnen, een motorbaan en een voltallige popband.

Kaarten reserveren
Kaarten: vanaf €52,50, inclusief maaltijd voorafgaand aan de voorstelling.
Te koop: aan de kassa van Schouwburg Hengelo, telefonisch via 074-255 6789, ma. t/m za. van 12:00 tot 16:00 uur en online via www.hannavanhendrik.nl en www.schouwburghengelo.nl

De kaartprijs is inclusief een maaltijd, die bestaat uit een assortiment van (streek) gerechten. Daarom is het terrein 1.5 uur voor aanvang van de voorstelling open. Kom en geniet van een avondvullend spektakel met eten en drinken.

foto: De Schaapjesfabriek

website: bekijk de website

waar: Vliegveld Twenthe, Enschede Hele programma voor Vliegveld Twenthe.

datum: 27 jun 2019

aanvang: 18:30 uur

prijs: € 52,50 (p.p.)

type: Toneel, Musical / Show


reserveer