(advertentie)
<a href='/theater/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/theater/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/theater/zomerstop-we-are-closed/detail.aspx?id=31219&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Theaterseizoen afgelopen</div><div class='description'></div></a>
George & Eran worden Racisten
(advertentie)

George & Eran worden Racisten

0,0 (0 beoordelingen)

Een komedie over de onmogelijkheid het goed te doen. Op maandag 11 februari 2019 bij de Vrijhof in Enschede.

De voorstelling George & Eran worden Racisten werd in zowel het Parool als de Volkskrant en het NRC verkozen tot één van de beste voorstellingen van 2018.

De voorstelling
George & Eran worden Racisten is een humoristische en eerlijke vertelling over hoe we in Nederland het racisme debat voeren. Over het racisme dat in ons allen schuilt, los van ons ras, kleur of nationaliteit. George en Eran raken met het zangduo Myrthe Huber & Milan Sekeris verwikkeld in een strijd over wat je wel of niet mag zeggen, doen of denken. Want er is altijd iemand die zich beledigd of gediscrimineerd voelt, hoe goed je ook wil doen.

In de voorstelling maken zij het grote thema inzichtelijk en invoelbaar door te spelen met de onderliggende mechanismes die wij allen herkennen tot ongemakkelijkheid aan toe. Of het nou witte, zwarte, gele of bruine Nederlanders zijn, racisme kent geen kleur. “Niet racisme is het onderwerp, maar de manier waarop het debat hierover wordt gevoerd: onverzoenlijk, militant, volkomen uitzichtloos.” aldus de makers George en Eran.

George & Eran
George Elias Tobal en Eran Ben- Michaël maakten eerder de “imposante” (Dagblad van het Noorden) en “superieur geacteerde” (NRC Handelsblad) trilogie ‘George & Eran lossen Wereldvrede op!’. Hun voorstellingen staan midden in de maatschappij en gaan over een wereldwijs, divers en veranderend Nederland. Hun spel bevindt zich op het snijvlak van toneel en stand-up. Met humor, zelfspot en relativering worden grote maatschappelijke thema’s teruggebracht tot menselijke proporties.
George en Eran waren ook te gast bij 5uur live koffietijd en het Radio 1 journaal.

Credits
Concept & Tekst: Koos Terpstra, George Elias Tobal & Eran Ben-Michaël
Spel & Muziek: George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël, Myrthe Huber & Milan Sekeris
Regie: Koos Terpstra
Regie assistent & kostuum: Sanne Verkaaik
Decor: Mats Boswijk

website: bekijk de website

waar: Vrijhof Cultuur, Enschede Hele programma voor Vrijhof Cultuur.

datum: 11 feb 2019

aanvang: 19:30 uur

einde: 20:45 uur

prijs: € 12,50 (Anderen)

extra prijsinformatie: Studenten: €5,- Medewerkers Universiteit Twente: €7,50 Anderen: €12,50

type: Toneel

bekijk ook: www.utwente.nl/nl/cultuur/agenda/


reserveer