(advertentie)
<a href='/theater/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/theater/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/theater/hanna-van-hendrik-uitverkocht/detail.aspx?id=1840259&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, za 13 jul, € 65,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Hanna van Hendrik</div><div class='description'>Een intiem en groot muzikaal theaterspektakel op de voormalige Vliegbasis Twenthe over het leven van boerin Hanna en haar familie.</div></a> <a href='/theater/rupsje-nooitgenoeg/detail.aspx?id=1833821&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Losser, zo 7 jul, € 10,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Rupsje Nooitgenoeg</div><div class='description'>Het verhaal van Eric Carle over een hongerige rups die zich overal doorheen eet is te zien bij Brilmansdennen.</div></a>
BarokOpera Amsterdam - De ontmaskering van Peter de Grote
(advertentie)

BarokOpera Amsterdam - De ontmaskering van Peter de Grote

0,0 (0 beoordelingen)

Theatraal vuurwerk en muzikale hoogstandjes

  • Muzikale hoogtepunten uit drie 'opéra-comiques' over het leven van Peter de Grote
  • De ontmaskering van Peter de Grote: van tsaar tot timmerman

Barokopera Amsterdam combineert authentiek uitgevoerde muziek met eigenzinnig hedendaags theater, toegankelijk voor een breed publiek.  De vraag “wie was Peter de Grote?” is het uitgangspunt van een mozaïekvoorstelling waarin de grillige figuur van Peter de Grote en zijn theatrale leven centraal staan.

U hoort muziek uit opera’s van Lortzing, Donizetti en Grétry. Een muziektheatervoorstelling vol (spraak-)verwarring en verkleedpartijen, snorren en mutsen, historische kennis en culturele achtergronden, theatraal vuurwerk en muzikale hoogstandjes. 

Rusland staat nu in de belangstelling. 300 jaar geleden ontwikkelde Tsaar Peter de Grote een sterke band met Nederland. Dit bijzondere, theatrale personage inspireerde vele componisten, zoals Donizetti (Il Borgomastro di Saardam, 1827). De idealisering van Peter in de operafragmenten – “de nepnieuwsmachine van de 19de eeuw”- worden afgewisseld met korte sketches en beeldende scenes om diverse waarheden te bieden over Rusland en Peter de Grote. Het is aan de toeschouwer om hieruit zijn eigen beeld van Tsaar Peter en van Rusland samen te stellen.

website: bekijk de website

waar: Deventer Schouwburg, Deventer Hele programma voor Deventer Schouwburg.

datum: 11 jan 2019

aanvang: 20:00 uur

prijs: € 32,50 (normaal)

extra prijsinformatie: Normaal: 32,50 CJP: 30,00

type: Muziek, Opera

telefoon: 0570-6835000570-683500


reserveer