(advertentie)
2e Walter Boeykens Clarinet Festival: Michel Marang - Shifting Images
(advertentie)

2e Walter Boeykens Clarinet Festival: Michel Marang - Shifting Images

0,0 (0 beoordelingen)

2e Walter Boeykens Clarinet Festival

Shifting Images
is een toegankelijk muzikaal en visueel programma, bestaande uit nieuwe stukken voor klarinet, electronica en fotosequenties. Verschillend als de componisten en hun stijl zijn, wordt de rode draad door het programma gevormd door de verschuivende patronen die in ieder stuk te vinden zijn. Deze worden gevisualiseerd in foto series die simultaan met de live uitvoering van de stukken geprojecteerd worden. De relatie tussen muziek en beeld kan per stuk enorm verschillen, gebaseerd op vorm, concept, klank of alleen tekst. Maar voor iedere compositie geldt dat het uitgangspunt de muziek is; hierdoor heeft het beeld niet de dominante rol die het heeft in film, video of andere multimedia kunstvormen.

Programma
Ron Ford: Comma
Jacob ter Veldhuis: The Garden of Love
Sergei Zhukov: Gaia
Iannis Kyriakides: Flock

- pauze -

Michel Marang: Dirty Windows
Michel Marang: the Justice of this Nation

Over Shifting images

De multimediale voorstelling Shifting Images gaat al een paar seizoenen met groot succes de wereld over en wordt voortdurend vernieuwd. Marangs twee grote passies, muziek en fotografie, komen samen in dit project.

Over Michel Marang
Michel Marang studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en klarinet bij Walter Boeykens aan het Brabants Conservatorium, waar hij in 1987 cum laude afstudeerde.
Naast bezigheden in klassieke muziek en wereldmuziek (klezmer), specialiseerde hij zich in eigentijdse muziek, en werkte samen met een groot aantal componisten, onder wie Messiaen, Feldman, Denisov en Stockhausen.

Michel Marang was lid of gast van belangrijke nieuwe muziekensembles in Nederland, alsmede bij Musikfabrik in Keulen, Contrechamps in Geneve, Aleph in Parijs en Studio New Music in Moskou. Als solist reisde hij de wereld over en gaf hij concerten in onder meer Amerika, Rusland, Oekraïne, China, en het Midden-Oosten.

Marang is tevens actief als componist van Nederlandstalige muziek en theatermuziek, onder andere voor Toneelgroep De Appel. Ook werkt hij als fotograaf, gespecialiseerd in portretten en fotosequenties.

Kijk voor meer informatie over het klarinetfestival op clarinetsound.nl

website: bekijk de website

waar: Theater Concordia, Enschede Hele programma voor Theater Concordia.

datum: 14 feb 2018

aanvang: 20:30 uur

prijs: € 12,50 (normaal)

extra prijsinformatie: Normaal: 12,50

type: Muziek, Toneel

telefoon: 053-4300999053-4300999


speeldata

reserveer