(advertentie)
<a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a> <a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a> <a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a>

Tiemen Stemerding wint Talentprijs 2018

Tiemen Stemerding werd donderdag 4 oktober, in
Rabotheater De Meenthe in Steenwijk, gekozen tot winnaar van de Talentprijs Overijssel 2018

Aan de hand van de publieksstemming en een deskundige jury kwam Stemerding als winnaar uit de bus. Dit jaar bestond de jury uit interim-voorzitter Wim Fiselier, Peter Schoof, Kees Schafrat, Wilja Jurg en Marianne van de Steeg.


Tiemen Stemerding is geboren in Enschede en heeft na zijn vooropleiding Theaterdans aan het Kottenpark College in Enschede een vakopleiding gevolgd aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens zijn stage bij Skånes Dansteater in Malmö maakte hij deel uit van het ensemble van Ben Wright. In 2017 werkte hij bij Habemus Corpus Dance Company onder leiding van Miquel G. Font in Barcelona en als danser bij Stadstheater Bielefeld. 

Uitreiking terugkijken bij RTV Oost
RTV Oost zendt op vrijdag 5 oktober om 21.00 uur de uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel 2018 uit en om 23.00 uur zal hiervan een herhaling te zien zijn. Op zondag 7 oktober is er in OverUIT de Kunst een special te zien met beelden van achter de schermen en interviews met de winnaars. Dit wordt uitgezonden om 11.35, 12.35, 17.20, 18.20 en om 19.20 uur.

De andere genomineerden waren:

Roza Herwig 
Roza Herwig is een Zwolse zangeres, sopraan en violiste. Roza studeerde viool aan 
het Conservatorium van Utrecht en volgt nu een studie klassieke zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds haar negende speelt ze in jeugdorkesten en ze is nu drie jaar concertmeester van het Britten Jeugd Strijkorkest. 

 

 

 

Willemijn Calis 
Willemijn Calis is een beeldend kunstenaar, geboren en getogen in Enschede. In 2009 
ging zij in Amsterdam studeren, om vervolgens weer terug te keren naar Enschede. Behalve schilderen wisselt zij tussen tekenen, stopmotion animatie, performance en audiowerk. De grote thema’s in ieders leven zetten haar aan tot reflectie en worden omgezet in werk.