(advertentie)
<a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a> <a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a>

Genomineerden 2017

Nominaties Talentprijs

Voor de Talentprijs koos de jury voor de volgende drie genomineerden:

Jeangu Macrooy, geboren in Paramaribo. Verhuisde in 2014 naar Nederland om in Enschede aan de ArtEZ Popacademie de opleiding songwriter te kunnen volgen. In 2015 won hij de Pop Secret Prijs - de prijs voor poptalent uit Twente – en tekende hij een platencontract voor Unexpected Records van Perquisite. In 2016 verscheen zijn solodebuut ‘Brave Enough’. Zijn single ‘Gold’ werd gebruikt in een reclame voor de serie Game of Thrones. Vorig jaar werd hij door radiozender 3FM uitgeroepen tot Serious Talent en hij won de Popprijs Overijssel 2017. Maak kennis met dit talent.

Evander Eijsink
, negenjarig pianotalent uit Hengelo. Won het Open Podium in Rabotheater in zijn woonplaats en het Steinway Pianoconcours 2016. Werd in 2015 vierde in de Junior Finale van de Young Piano Foundation in Amsterdam. Gaat de filmmuziek componeren voor de nieuwe speelfilm ‘Gribiche’ van Barst Theaterproducties. Maak kennis met dit talent.


Marieke Nijkamp
, Twentenaar in hart en nieren. Is schrijver, dromer en globetrotter. Gefascineerd door taal, ideeën en fantasie. Haar debuutroman ‘This Is Where It Ends’ is in 2016 in de Verenigde Staten verschenen bij Sourcebooks Fire en stond op de bestsellerlijstvan de New York Times! De Nederlandse editie, met de titel ‘54 Minuten’, is in september 2016 verschenen bij HarperCollins Holland. Maak kennis met dit talent.