(advertentie)
<a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a> <a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a> <a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a>

Nieuws

4 oktober

Persbericht

Daniel Rowland en Tiemen Stemerding trotse winnaars Cultuurprijs en Talentprijs Overijssel 2018

Daniel Rowland werd vanavond tijdens een live verbinding verrast met de winst van de Cultuurprijs Overijssel 2018. Tiemen Stemerding is de winnaar van de Talentprijs Overijssel 2018. Henk Jan Meijer, vicevoorzitter Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en burgemeester van Zwolle reikte de prijzen uit.  

Tijdens het avondvullende programma heeft de gemeente Steenwijkerland flink uitgepakt met een - letterlijk - stormachtig programma. De avond zat vol veelzijdige artiesten en andere creatievelingen die hun bijzondere talent lieten zien. 

Tijdens het programma stonden stilte, wind, storm en luwte centraal. Han Evers, directeur Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk: “Wij zijn trots dat Steenwijk dit jaar de Cultuurprijs Overijssel mocht organiseren. We hebben in samenwerking met Barbara Lok en Marlies Smit een creatief en stormachtig programma samengesteld waarin de musical ‘Storm over Beulaeke’ als rode draad fungeerde. Het was een fantastische avond!”

De winnaars, Daniel Rowland en Tiemen Stemerding, werden gekozen aan de hand van de publieksstemming en een deskundige jury. Dit jaar bestond de jury uit interim-voorzitter Wim Fiselier, Peter Schoof, Kees Schafrat, Wilja Jurg en Marianne van de Steeg.

Pleitbezorger van 20e en 21e -eeuwse muziek 
Daniel Rowland is een uitzonderlijk getalenteerde violist met een zeer authentieke stijl. Hij weet zijn publiek keer op keer te boeien. Als pleitbezorger van 20e en 21e-eeuwse muziek heeft hij concerten gegeven met het Nieuwe Ensemble, de Musikfabrik (Keulen) en Contrechamps (Genève). Daarnaast reist Daniel als primarius van het gerenommeerde Brodsky Quartet de hele wereld rond. Hij doceert ook aan het bekende Royal College of Music in London en is gastdocent aan de Royal Scottish Academy of Music and Drama. “Sinds 2005 bestiert hij het Stiftfestival. Door zijn contacten in de internationale muziekwereld weet Daniel musici van grote naam aan dit festival te binden. Dit in combinatie met zijn inzettingsvermogen en enthousiasme zorgt ervoor dat de provincie Overijssel met het Stiftfestival ieder jaar weer een prachtig cadeau ontvangt. Deze prijs is dan ook meer dan verdiend.”, aldus de jury.

Ambassadeur voor theaterdans
De jury is onder de indruk van Tiemen zijn wilskracht. Al sinds zijn negende heeft Tiemen een grote passie voor dans. Al jarenlang is Tiemen dagelijks gedisciplineerd bezig met zware fysieke danstrainingen waarin hij streeft naar perfectie. Dit doorzettingsvermogen laat Tiemens wilskracht zien. De jury over Tiemen: “Tiemen is continu bezig met zijn eigen ontwikkeling. Op dit moment is hij naast uitvoerend danser ook op zoek naar nieuwe wegen om zijn talent te verkennen. Hij is nu als dansmaker/choreograaf zelf dans aan het creëren”. Tiemen is een ambassadeur voor theaterdans in het algemeen, maar ook juist voor de vooropleiding binnen het Stedelijk Lyceum Kottenpark in Enschede. Tiemen heeft de Talentprijs Overijssel 2018 meer dan verdiend.

Uitreiking terugkijken bij RTV Oost
RTV Oost zendt op vrijdag 5 oktober om 21.00 uur de uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel 2018 uit en om 23.00 uur zal hiervan een herhaling te zien zijn. Op zondag 7 oktober is er in OverUIT de Kunst een special te zien met beelden van achter de schermen en interviews met de winnaars. Dit wordt uitgezonden om 11.35, 12.35, 17.20, 18.20 en om 19.20 uur.

Het ontstaan
De prijzen zijn ontstaan uit een samenwerking tussen het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, RTV Oost, De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia. Vanaf 2014 hebben de partijen de handen ineengeslagen, met als doel de verschillende kunst- en cultuurvormen in de provincie onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Sinds vorig jaar is er ook een samenwerking met NDC Mediagroep, want cultuur (ver)bindt, creëert trots en is medebepalend voor de identiteit van de samenleving, ook in Overijssel. 

Column Barbara Lok

25 september

Een stormachtig cadeautje

Twee jaar geleden ben ik gevraagd door Han Evers om “iets” te doen in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. Hij had mij een paar maanden daarvoor aan het werk gezien met een groep en was schijnbaar nogal onder de indruk. Heel toevallig, was het die dag mijn verjaardag, dus het voelde echt als een cadeautje, wat zomaar in mijn schoot werd geworpen. 

Dat “iets”, was voor mij niet zomaar iets. Mijn idee was gelijk om een musical te schrijven over het verdronken dorp Beulaeke. Toen ik hier 9 jaar geleden weer kwam wonen in de Kop van Overijssel, is dit altijd mijn wens geweest. En nu mocht ik dat gewoon doen!  

I
k heb tekstschrijver Jan Blei erbij gevraagd en we zijn samen aan de gang gegaan. Het was echt een ontdekkingsreis. Doodeng om te doen, want het werd alleen maar groter en groter en het kreeg steeds meer aandacht. Zoiets had ik nog nooit gedaan. Wim Rebergen (een bevriende muzikant) heb ik erbij gevraagd en regisseuse Jet Pit. 19 nummers verder en de verhaallijn was rond, de nummers waren klaar, en nu?

100 Man stond er op de eerste repetitie in januari 2017. Ik wist niet wat me overkwam. 100 man met de verwachting: wij gaan iets geweldigs doen! Sommige mensen hadden nog nooit op een toneel gestaan. Zoveel enthousiasme en zoveel energie en blijheid kwam er uit deze club mensen.

In mei 2017, stond Storm over Beulaeke voor het eerst in het theater. Het was gelijk uitverkocht. Het stond overal, op social media en in de kranten. Het was weken daarna nog stormachtig. Dus een vervolg was op komst: september 2017 en de geweldige buitenvoorstellingen in Giethoorn. 

Wat ooit een wens was, is waarheid geworden. Heel veel wensen en ideeën verwaaien, maar deze bleef maar stormen. Zo ook tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel 2018 op 4 oktober, dan mag het gaan stormen van talent. De Kop van Overijssel barst van talent. Schilders, muzikanten, dichters, dansers, maar ook geweldige evenementen, zoals de bloemencorso’s en Dicky Woodstock. 

Afgelopen mei ben ik gevraagd om het avondprogramma van de Cultuurprijs Overijssel 2018 mede te organiseren. Ook dit, vind ik heel eng, maar ook weer een enorme uitdaging. En het mooie is, dat je heel veel leuke nieuwe mensen leert kennen en nieuwe gepassioneerde talenten.

Iets uit het niets maken is eng en een avontuur, die je met elkaar aangaat. Je bent nooit uitgedacht en het blijft maar malen in je hoofd. Vaak denk ik: “Wat heb ik me nu weer aangehaald? Waarom doe ik mezelf dit aan? Zoveel werk en verantwoordelijkheid”. Maar als het dan uiteindelijk lukt, ben je het zo weer vergeten. Ik heb dan ook als motto: Niet denken, gewoon doen!

Dus over een paar weken is het zover. Dit betekent, dat het nog veel gaat stormen in mijn hoofd. Maar ja, we komen vanzelf weer in de luwte.

Column Theo Hakkert

14 september

Sinds de uitrol van internet heet het dat de wereld steeds kleiner is geworden. Nieuws en zeker ook beelden van de andere kant van de wereld komen overal tegelijk binnen. Hangt boven Sydney een luchtballon in de vorm van het Twentse Ros? Ping, daar is de foto al. 

De een kan er geen genoeg van krijgen en gaat er volledig in mee, een ander vindt het beangstigend. Als alles overal en nu is, wat is dan nog van mij, van mijn stad of dorp, van mijn streek? Treedt straks een wereldwijde grijsheid in of is er nog plek voor eigenheid en regionaal karakter?

Aan de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Overijssel van dit jaar is te zien dat grenzen in de cultuur er niet toe doen. Plek van vorming en voeding wel. Daniel Rowland is weliswaar in Engeland geboren, maar ter wereld kwam hij op Het Stift in Weerselo. Klassieke muziek brengt hem overal. Dat Het Stift een constante blijft in zijn werk, zegt alles over zijn binding met Twente.

Gevoed - of moet je zeggen gelaafd? – is Jolmer Versteeg door de IJssel en omgeving. De Jonge Honden in Zwolle, al twaalf jaar jaagt hij ze aan, en vorig jaar maakte hij locatietheater in Olst. Dicht bij de trog.

Wat dat betreft zijn Spijkers & Spijkers, de modetweeling Truus en Riet, veel verder van huis. Al lang werken ze in Arnhem. Maar oh, die band met het oude buurtschap. Nee, niet schrijven ‘uit Hardenberg’, zeiden ze vorig jaar. Bruchterveld. Voor een leven lang aan wereldwijde inspiratie volstaat een vierkante meter provinciegrond.

Column Henk Ymker

14 september

Cultureel genieten in de Kop

De Kop van Overijssel  kent in de breedte al een reeks van jaren  een omvangrijk cultureel  leven in de vorm van onder meer een imposant aantal muziek- en zangverenigingen in de diverse steden, dorpen en andere kernen van de aantrekkelijke gemeente Steenwijkerland. ‘Een leven zonder muziek is als een lange weg zonder herberg’, verwoordde ooit de toenmalige wethouder Jan Piest van Steenwijk de betekenis van een muziekkorps voor een samenleving. Ook op het gebied van toneel heeft de gemeente Steenwijkerland het nodige  te bieden. 

De laatste jaren is sprake van een nadrukkelijk toegenomen interessegroei voor cultuur in het algemeen en daarin speelt ’cultuurtempel’ De Meenthe een cruciale rol. In het nieuwe theaterseizoen staan liefst zo’n 150  voorstellingen op het programma, waarvan naar verwachting meer dan 50.000 bezoekers zullen genieten. Dit aantal is het viervoudige (!) van het jaar 2000, toen de huidige directeur Han Evers (50) naar Steenwijk kwam. Afgelopen seizoen werd zelfs een absoluut record bereikt van 52.635 bezoekers. En daar zijn de belangstellenden voor andere manifestaties, concerten, festivals, beurzen, etc. (in de evenementenhal) nog niet bijgeteld. Want dan wordt de 150.000 gemakkelijk overschreden. Het nieuwe experiment Filmhuis trok meteen in het eerste jaar al 2000 kijkers, daarmee de verwachtingen ver overtreffend.

In de Kop van Overijssel wordt vooral ook het ‘regionale product’ gekoesterd, waarvan het jaarlijks terugkerende oudejaarscabaret Terug naar Steenwijk maar ook het vrouwencabaret Twee Recht Twee Averecht  prachtige voorbeelden zijn, die uitverkochte zalen plegen te trekken. De uiterst succesvolle regionale musical ‘Storm over Beulaeke’ behoort eveneens tot dit genre, dat nog lang niet is uitgeput en in elk geval veel meer mensen naar het theater lokt. Zowel in De Meenthe zelf als afgelopen zomer in de openlucht van Giethoorn waren tijdens de in totaal 13 (!) voorstellingen alle stoelen bezet, zodat liefst meer dan 10.000 bezoekers konden worden geregistreerd.

Cultureel genieten dus in de Kop en dat geldt bijvoorbeeld tevens voor het duizenden bezoekers trekkende festival ‘Kopje Cultuur’, dat dit jaar in het tweede weekeinde van september voor de achttiende keer in het centrum van Steenwijk  en in stadspark Rams Woerthe  op het programma prijkte.  Een uitgelezen gelegenheid om te proeven van wat er tegenwoordig allemaal in de cultuursector gebeurt. Menigeen krijgt er een ‘hongerig’ gevoel van: het smaakt naar meer. We zijn het eens met Han Evers, die het wel van de daken wil schreeuwen: ‘Cultuur hoort bij het leven, dus vier het leven met cultuur!’

Nieuws

5 juli 2018

Persbericht

GENOMINEERDEN CULTUURPRIJS OVERIJSSEL 2018 BEKEND

De genomineerden voor de Cultuurprijs en Talentprijs 2018 zijn bekend. Voor de Cultuurprijs komen Spijkers en Spijkers, Jolmer Versteeg en Daniel Rowland in aanmerking. Voor de Talentprijs zijn de kanshebbers: Roza Herwig, Tiemen Stemerding en Willemijn Calis.

Op donderdag 4 oktober worden de prijzen uitgereikt in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. Het publiek kan vanaf donderdag 5 juli stemmen op hun favoriet via www.cultuurprijsoverijssel.nl. Stemmen kan tot maandag 10 september.

Nominaties Cultuurprijs
De jury heeft de volgende drie nominaties gekozen voor de Cultuurprijs:

Spijkers en Spijkers
Truus en Riet Spijkers zijn tweelingzussen, geboren in Hardenberg. Ze zijn afgestudeerd aan de modeafdeling van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Het duo heeft sinds 2001 een modelabel met een direct herkenbare stijl. Het duo brengt jaarlijks een collectie uit met shows in Parijs, Londen en Milaan. De creaties van Spijkers en Spijkers worden wereldwijd verkocht. Het duo heeft internationaal een naam opgebouwd als toonaangevende ontwerpers en huisontwerpers van koningin Máxima. In 2017 is het duo geselecteerd als ontwerpers voor de Alzheimer SOCKS. Ze hebben zich belangeloos ingezet voor dit doel. Het ontwerp is door het grote publiek goed ontvangen en breed (onder alle lagen van de bevolking) verkocht. Het duo ontving talloze onderscheidingen en prijzen voor hun werk en kreeg in 2013 de Prins Bernard Cultuur Prijs Modestipendium: De meest prestigieuze en Koninklijke onderscheiding voor modeontwerp in Nederland.

Jolmer Versteeg
Jolmer Versteeg is een Zwolse theaterregisseur, docent drama en artistiek leider van de theatergroep De Jonge Honden. Als regisseur van theatergroep De Jonge Honden maakt Jolmer al vele jaren locatietheater op hoog niveau, waaronder afgelopen jaar de grootschalige productie Operatie IJssellinie over een verborgen stuk geschiedenis. Onlangs was Jolmer als tweede regisseur betrokken bij het theaterspektakel De Wilde Deerne. Met zijn grote daadkracht en creatief talent is Jolmer in staat om grote groepen te enthousiasmeren voor theater.


Daniel Rowland
Violist Daniel Rowland is als zoon van Brits-Nederlandse ouders opgegroeid in Weerselo. Als solist maakte hij in 1992 zijn debuut in het Concertgebouw in Amsterdam. Naast zijn solistisch werk is David vooral ook actief als speler van verschillende kamermuziekensembles, waaronder het wereldberoemde Brodsky Quartet. Met dit strijkkwartet trad hij in augustus 2017 op tijdens het Prinsengrachtconcert. Rowland is een pleitbezorger van muziek uit de 20e en 21e eeuw. In 2005 richtte hij het Stiftfestival op, een internationaal kamermuziekfestival, dat plaatsvindt op Het Stift in Weerselo.


Nominaties Talentprijs
De jury heeft de volgende drie nominaties gekozen voor de Talentprijs:

Roza Herwig
Roza Herwig is een Zwolse zangeres, sopraan en violiste. Roza studeerde viool aan het Conservatorium van Utrecht en volgt nu een studie klassieke zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze won prijzen bij het Prinses Christina Concours en het Britten Viool Concours. Sinds haar negende speelt ze in jeugdorkesten en ze is nu drie jaar concertmeester van het Britten Jeugd Strijkorkest. Naast zingen en vioolspelen geniet ze van toneelspelen.

Tiemen Stemerding
Tiemen Stemerding is geboren in Enschede en heeft na zijn vooropleiding Theaterdans aan het Kottenpark College in Enschede een vakopleiding gevolgd aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens zijn stage bij Skånes Dansteater in Malmö maakte hij deel uit van het ensemble van twee producties van Ben Wright. In 2017 werkte hij voor een project bij Habemus Corpus Dance Company onder leiding van Miquel G. Font in Barcelona. In datzelfde jaar begon hij als danser bij Stadstheater Bielefeld. Na de zomer begint Tiemen aan zijn nieuwe baan bij Skånes Dansteater.

Willemijn Calis
Willemijn Calis is een beeldend kunstenaar, geboren en getogen in Enschede. In 2009 verliet zij haar woonplaats om in Amsterdam te gaan studeren, om vervolgens weer terug te keren naar Enschede. Behalve schilderen wisselt zij tussen tekenen, stopmotion animatie, performance en audiowerk. De grote thema’s in ieders leven zetten haar aan tot reflectie en worden omgezet in werk. In haar maakproces – zo schrijft zij zelf op haar website - laveert zij voortdurend tussen de wens autonoom werk te maken en de drang iets zinnigs te zeggen. Deze tegenstrijdige gedachte maakt dat zij altijd op zoek is naar wat de beste vorm is. 


De jury
De jury bestaat dit jaar uit interim-voorzitter Wim Fiselier, Peter Schoof, Kees Schafrat, Wilja Jurg en Marianne van de Steeg.

Winnaars 2017
In 2017 won rappers duo Rico en Sticks de Cultuurprijs. Rico en Sticks zijn al jaren actief en nog steeds razend populair. Met zorgvuldige geformuleerde raps geven ze een haarscherp commentaar op de populaire cultuur. De raps en geluidscollages die zij maken, leggen op een bijzondere en samenhangende manier de verbinding met muziekstromen. 

Het negenjarige pianotalent Evander Eijsink uit Hengelo won de Talentprijs. Een kleine jongen met een groot talent. Niet omdat hij zo goed een moeilijk stuk kan spelen, maar omdat bij hem de muziek van binnenuit komt. De jury was onder de indruk van zijn talent! 

Het ontstaan
De prijzen zijn ontstaan uit een samenwerking tussen het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, RTV Oost, De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia. Vanaf 2014 hebben de partijen de handen ineengeslagen, met als doel de verschillende kunst- en cultuurvormen in de provincie onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Sinds vorig jaar is er ook een samenwerking met NDC mediagroep, want cultuur (ver)bindt, creëert trots en is medebepalend voor de identiteit van de samenleving, ook in Overijssel.

Nieuws

28 maart 2018

Persbericht

INWONERS OVERIJSSEL BEPALEN GENOMINEERDEN CULTUURPRIJS OVERIJSSEL 2018

Voor het vijfde jaar op rij wordt eind dit jaar de Cultuurprijs Overijssel uitgereikt. Voor de daadwerkelijke uitreiking op donderdag 4 oktober in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk, moeten eerst personen of groepen genomineerd worden. Wie dat zijn? Dat bepalen de inwoners van Overijssel. Tot 23 april kunnen zij hun favorieten voor zowel de Cultuurprijs als de Talentprijs Overijssel doorgeven via www.cultuurprijsoverijssel.nl.


Publiek medebepalend
Het publiek bepaalt net zoals eerdere jaren dus niet alleen zijn of haar favoriet, maar kan ook zelf kandidaten aandragen. Dat kan online tot 23 april 2018, via www.cultuurprijsoverijssel.nl. Daarna bepaalt de jury welke drie namen genomineerd worden voor de Cultuurprijs en de Talentprijs Overijssel 2018.

Cultuurprijs en Talentprijs Overijssel 2018
Alle disciplines op het gebied van kunst en cultuur komen in aanmerking. Architectuur, amateurkunst, beeldende kunst, cultuurhistorie, dans, muziek, fotografie, film, theater en letteren. Van belang is dat het werk inspirerend is en dat het een culturele en sociale waarde heeft voor Overijssel.

De genomineerde persoon of groep heeft in het afgelopen cultuurseizoen een uitzonderlijke kwalitatieve prestatie geleverd. De genomineerde persoon of groep moet in Overijssel wonen, er gevestigd zijn of uit Overijssel afkomstig zijn.

De Talentprijs is een stimuleringsprijs voor beginnend talent uit Overijssel, dat in het afgelopen cultuurseizoen een bijzondere prestatie heeft geleverd.

De jury
De jury bestaat dit jaar uit interim-voorzitter Wim Fiselier, Peter Schoof, Anne Riemersma, Kees Schafrat, Wilja Jurg en Marianne van de Steeg.

Winnaars 2017
In 2017 won rappersduo Rico en Sticks de Cultuurprijs. Rico en Sticks zijn al jaren actief en nog steeds razend populair. Met zorgvuldige geformuleerde raps geven ze een haarscherp commentaar op de populaire cultuur. De raps en geluidscollages die zij maken leggen op een bijzondere en samenhangende manier de verbinding met muziekstromen.

Het negenjarige pianotalent Evander Eijsink uit Hengelo won de Talentprijs. Een nog kleine jongen, met een groot talent. Niet omdat hij zo goed een moeilijk stuk kan spelen, maar omdat bij hem de muziek van binnenuit komt. De jury was onder de indruk van zijn talent! 

Het ontstaan
De prijzen zijn ontstaan uit een samenwerking tussen het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, RTV Oost, De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia. Vanaf 2014 hebben de partijen de handen ineengeslagen, met als doel de verschillende kunst- en cultuurvormen in de provincie onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Sinds vorig jaar is er ook een samenwerking met NDC mediagroep. Want cultuur (ver)bindt, creëert trots en is medebepalend voor de identiteit van de samenleving, ook in Overijssel. 

Column Inga Tjapkes

Programmamaker RTV Oost

Ruim 180 artiesten, kunstenaars, theatergroepen en musici zijn de afgelopen weken door inwoners van Overijssel genomineerd voor de Cultuurprijs Overijssel 2018. Dat op zich is al een succes, afgezet tegen de ongeveer 50 genomineerden vorig jaar. De inschrijving is geopend tot en met 23 april. De jury krijgt er een flinke kluif aan. 

Winnaars
Vorig jaar won het rappersduo Rico & Sticks de Cultuurprijs 2017. De Talentprijs werd in de wacht gesleept door de jonge pianist Evander Eijsink. Dat was tijdens de 4e editie in Hardenberg. Schrijver Özcan Akyol, cabaretier en muzikant André Manuel en componist/dirigent Carl Wittrock gingen hen voor. Herman Finkers won de eerste Oeuvre-prijs, die wordt alleen incidenteel uitgereikt.

Van longlist naar 3 genomineerden
Na de sluitingsdatum van 23 april voor zowel de Talent- als de Cultuurprijs, maakt de jury een zogenoemde longlist en gaat deze zomer nadenken over wie er op de shortlist moet staan. Zodra die bekend is kunt u opnieuw stemmen. Er zijn dan drie genomineerden voor elke prijs: de Talentprijs en de Cultuurprijs. Die worden bekendgemaakt in een speciale uitzending. Zo kunt u de genomineerden beter leren kennen en uw uiteindelijke keuze maken. 

Over de spelregels is de jury duidelijk: de genomineerde persoon of groep heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd, het werk is inspirerend en is het van waarde voor onze regio.

Kunst en cultuur in brede zin
Alle disciplines op het gebied van kunst en cultuur doen mee: architectuur, amateurkunst, beeldende kunst, cultuurhistorie, dans, muziek, fotografie, film, theater en letteren.

De prijs wordt ‘gedragen’ 
De Cultuurprijs Overijssel wordt door meerdere partijen samen georganiseerd, RTV Oost, De Stentor, De Twentsche Courant Tubantia werken samen met het Prijs Bernhard Cultuurfonds in Overijssel om cultuur en kunst te waarderen. Omdat ‘cultuur verbindt, trots creëert’ en zo belangrijk is voor de identiteit van onze samenleving.

Komende vijfde uitreiking is gepland in Steenwijk, in de Meenthe op 4 oktober.