(advertentie)
<a href='/muziek/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Ze is, ze is van mij, Leonardo’s van nu - Kanaljerood
(advertentie)

Ze is, ze is van mij, Leonardo’s van nu - Kanaljerood

0,0 (0 beoordelingen)

Vrijdag 11 oktober 2019

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Leonardo da Vinci stierf. Deze geniale man was een autodidact en we vinden de invloed van zijn werk nog overal om ons heen. Hij was een kunstschilder, een architect, een technicus, een onderzoeker, een filosoof en een astroloog.

Wie van u kent niet de Mona Lisa, het schilderij dat hij tot zijn dood bij zich hield? Het Twentse projectkoor Kanaljerood komt dit jaar met een voorstelling over Leonardo da Vinci. De voorstelling gaat over de gestolen Mona Lisa, de waarde van de kunst én over de veelzijdigheid van Leonardo, de betekenis van zijn werk. Het koor stelt de vraag: ‘Wie zijn de Leonardo’s van nu, wat laten zij na?

De dirigent, Iassen Raykov, geeft het koor eigenheid en kwaliteit. Daarnaast is er muzikale begeleiding van piano, viool, gitaar en contrabas. De verhaallijn is opgebouwd vanuit de liederen en wordt ondersteund met beeldtaal en spreekteksten. Een aantal liederen zijn gecomponeerd door Mart Heymans en er zijn teksten geschreven op bestaande liederen van Fons Merkies, Frank Sterenborg, Wannes van de Velde, Dario Fo, Kurt Weill en Leonardo da Vinci.

Foto: Mail Organisatie

www.kanaljerood.nl

website: bekijk de website

waar: Theater de Kappen, Haaksbergen Hele programma voor Theater de Kappen.

datum: 11 okt 2019

aanvang: 20:00 uur

prijs: € 12,50 (p.p.)

extra prijsinformatie: Vrije zit - Normaal: 12,50

type: Concerten

telefoon: (053)5730250(053)5730250

bekijk ook: www.dekappen.nl/