(advertentie)
<a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/kenny-b-kenny-b/detail.aspx?id=1864774&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, vr 25 okt, € 21,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Kenny B. - Kenny B</div><div class='description'>Kenny B was met ruim tien nummer 1-hits al een begrip in Suriname. Hij zingt al vanaf zijn achtste, in het Engels, Aucaans, Sranantongo en inmiddels ook in het Nederland </div></a> <a href='/muziek/indian-askin/detail.aspx?id=1864801&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, za 26 okt, € 16,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Indian Askin</div><div class='description'>Debuut ‘Sea of Ethanol’ leverde de Indian Askin veel op. Heel erg veel. De gewonnen Edison Award is omgesmolten en blinkt tegenwoordig om de ringvingers van de vier rockers.</div></a>
Wonderful Town - Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten
(advertentie)

Wonderful Town - Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten

0,0 (0 beoordelingen)

Vrijdag 4 oktober 2019

Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten verlaten voor hun eerste gezamenlijke programma de gebaande paden met de muzikale comedy Wonderful Town. Leonard Bernsteins Broadwayhit is een heerlijke mengeling van klassieke muziek doorspekt met jazzinvloeden, fantastische liedjes en aanstekelijke melodieën. Dirigent en Bernstein-specialist Wayne Marshall staat garant voor een wervelende avond: “Ik weet zeker dat het publiek ongekend gaat genieten. De muziek is zo vol energie. Zelf kijk ik er ook enorm naar uit!” De première van Wonderful Town is op in Muziekcentrum Enschede.

Zoals de zussen Ruth en Eileen Sherwood in Wonderful Town samen op reis gaan om hun geluk te beproeven in New York, zo zijn Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten op 1 september gezusterlijk een nieuwe weg ingeslagen als één organisatie. Op naar een nieuw avontuur! Dit bijzondere moment markeren zij in samenwerking met vaste ‘reisgenoot’ de Nederlandse Reisopera met de concertante uitvoering van de uitbundige musicalklassieker Wonderful Town. De charismatische dirigent Wayne Marshall, gepokt en gemazeld in het repertoire van Gershwin en Bernstein en groot fan van deze musical, is bij uitstek de persoon om dit concert te leiden.

Geweldige mix van jazz en klassiek
Wonderful Town is een musical, geschreven in de jazz-traditie door een klassiek componist. Wat moet men hiervan verwachten? “Bernstein was een eclectische componist die vrijelijk switchte tussen verschillende stijlen”, legt dirigent Marshall uit. “Hij beheerste het klassieke idioom én begreep waar jazz over ging. Als geen ander wist hij zijn muzikale jazzy ideeën te vertalen naar noten op papier. Wonderful Town is daardoor een geweldige mix van energieke jazz en prachtige langzame nummers in een duidelijk klassieke stijl.”   

Dromen waar maken
Wonderful Town speelt zich af in 1935 en vertelt het verhaal van twee ambitieuze jonge vrouwen van het Amerikaanse platteland. Zij verlaten hun geboortegrond om in The Big Apple als schrijfster en actrice een nieuw bestaan op te bouwen. Interessante ontmoetingen komen op hun pad, avontuurlijke belevenissen markeren hun reis. Lukt het de zussen hun dromen waar te maken? Bekende nummers uit Wonderful Town zijn de komische Wrong Note Rag, het melodieuze Ohio en de swingende Conga.

Na de première in Enschede op vrijdag 4 oktober 2019 toert het orkest met Wonderful Town door Overijssel en Gelderland en is het concert te bezoeken in Zwolle (5 oktober, Theater de Spiegel), Nijmegen (6 oktober, De Vereeniging), Doetinchem (10 oktober, Amphion), Apeldoorn (11 oktober, Orpheus) en Arnhem (12 oktober, Musis). 

Foto hyperleap

 

 

Hyperleap

website: bekijk de website

waar: Wilmink Theater, Enschede Hele programma voor Wilmink Theater.

datum: 04 okt 2019

aanvang: 20:00 uur

prijs: € 20,00 (p.p.)

type: Klassiek


speeldata