(advertentie)
<a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/kerstkorenfestival-almelo/detail.aspx?id=1772087&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Almelo, za 21 dec</div><div class='nivo-caption-inner'>Kerstkorenfestival Almelo</div><div class='description'>Volop kerstsfeer in de binnenstad met optredens van maar liefst 12 koren uit de regio.</div></a> <a href='/muziek/koffieconcert-waanders-in-de-broeren/detail.aspx?id=1870825&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Zwolle, ma 9 dec, gratis</div><div class='nivo-caption-inner'>Koffieconcert Waanders In de Broeren</div><div class='description'>Last van een winterdip? Zodra je Mozarts vrolijke ‘Eine kleine Nachtmusik’ hoort, verdwijnt deze als sneeuw voor de zon.</div></a>
Volksmuziek Genneper Hoeve
(advertentie)

Volksmuziek Genneper Hoeve

0,0 (0 beoordelingen)

Op zondag 18 augustus 2019 kunnen bezoekers bij de Genneper Hoeve de hele middag genieten van luister- en volksmuziek uit allerlei landen, georganiseerd door de ‘Vrienden van Gennep’.. 

De groepen Kras&Co en Toemaat komen van 13:00 – 17:00 uur met een bont repertoire van zeer afwisselende muziek. De toegang is gratis, in de kiosk van de Genneper Hoeve is een scala aan drank en versnaperingen te koop en in de kraam van de ‘Vrienden van Gennep’ kunt u informatie krijgen en u opgeven als vriend.

Kras & Co
Kras & Co is een wereldmuziekband uit Eindhoven met vooral volksmuziek uit allerlei windstreken: zuid-Amerikaans, Balkan, Iers, Scandinavisch, klezmer. De vijf-mens-formatie bestaat al vele jaren en geeft overal in Nederland en in het buitenland vele concerten. Vorig jaar maakte de band zelfs een tournee door Andalusië. Bij de inwoners van Gestel is Kras & Co al bekend door hun jaarlijkse optreden bij het Gestels Hoogtij.

De musici zijn Marga Tegelaers (contrabas en klarinet), Paula Vlaming (saxofoon, klarinet en gitaar), Roos Kras (viool), Hans Veenstra (gitaar, mandoline, ukelele en percussie) en Hans de Graaff (accordeon en hobo). 

Toemaat
Toemaat is een van de vaste gasten van de ‘Vrienden van Gennep’. Hun muziek is moeilijk onder een noemer te vangen want ze beperken zich niet tot een genre. Het zijn evergreens, luister- en volksmuziek uit allerlei landen, maar ook eigen teksten en melodieën. Ze zingen en bespelen een groot aantal instrumenten. Hierdoor kunnen ze de toehoorders meevoeren naar steeds wisselende sferen, waarbij ook de humoristische noot steeds aanwezig is. Een optreden van ‘Toemaat’ verveelt allerminst en ze zijn altijd bereid tot het geven van een toemaat ofwel toegift.

De leden van Toemaat met hun voornaamste instrumenten; Anja van den Bogaart (zang, fluiten, harmonica), Wotje van den Borne, (zang, gitaar, banjo), Henriëtte van Lieshout (zang, contrabas), Maaike Smagge (zang, viool), Ed Verspaandonk (zang, snaarinstrumenten, slagwerk), Corine Westerlaken (zang, accordeon) 

De ‘Vrienden van Gennep’ staan op de bres voor Gennep-Noord. Deze parel van Eindhoven met als centrum de Genneper Hoeve moet behouden blijven in zijn oorspronkelijke staat. De stichting 'Vrienden van Gennep' is overlegpartner bij gemeentelijke plannen. De vriendenstichting faciliteert educatieve projecten van de Genneper Hoeve en van andere gebruikers van Gennep-Noord. De culturele activiteiten (concerten, films, wedstrijden) hebben tot doel vrienden (donateurs) te werven en aandacht te vragen voor dit natuurgebied. Alle info op www.vriendenvangennep.nl

foto: Kras&Co

website: bekijk de website

waar: Genneper Hoeve, Eindhoven Hele programma voor Genneper Hoeve.

datum: 18 sep 2019

aanvang: 13:00 uur

type: Concerten