(advertentie)
<div class='nivo-caption-price'>Arnhem, do 9 mrt, € 14,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Diggy Dex bij Lxor Live in Arnhem</div><div class='description'>Kom op donderdag 9 maart 2017 naar Luxor Live te Arnhem voor een concert van Diggy Dex.</div> <div class='nivo-caption-price'>Arnhem, za 11 mrt, € 10,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Donnerwetter Day 2017</div><div class='description'>Op zaterdag 11 maart 2017 vindt Donnerwetter Day 2017 plaats. Tot diep in de nacht staat er een bonte mix van muziek, design, spoken worden en theater op het programma.</div> <div class='nivo-caption-price'>Eindhoven, ma 27 feb, € 8,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Kickz</div><div class='description'>Kom op maandag 27 februari 2017 naar de Effenaar in Eindhoven voor een carnavalsfeest, Kickz.</div> <div class='nivo-caption-price'>Tilburg, do 2 mrt, € 10,00</div><div class='nivo-caption-inner'>The Mysterons bij Paradox in Tilburg</div><div class='description'>The Mysterons zal op donderdag 2 maart 2017 aanwezig zijn bij Paradox in Tilburg voor een optreden.</div> <div class='nivo-caption-price'>Breda, zo 5 mrt, € 22,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Her Majesty met Déjà Vu naar Breda</div><div class='description'>Een eerbetoon aan vier legendarische muzikanten en hun onvergetelijke songs</div> <div class='nivo-caption-price'>Zwolle, vr 3 mrt, € 19,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Memphis Maniacs bij Hedon in Zwolle</div><div class='description'>Vrijdag 3 maart komen de Memphis Maniacs bij popodium Hedon in Zwolle voor een optreden.</div> <div class='nivo-caption-price'>Markelo, za 4 mrt, € 7,00</div><div class='nivo-caption-inner'>ChildsPlay treedt op bij Dieka in Markelo</div><div class='description'>Op zaterdag 4 maart staat ChildsPlay weer voor je klaar in Dieka. Ze zullen hun eigen unieke combinaties voor je draaien. </div> <div class='nivo-caption-price'>Enschede, zo 5 mrt, € 34,40</div><div class='nivo-caption-inner'>The Three Degrees komen naar Atak in Enschede</div><div class='description'>Kom op zondag 5 maart 2017 naar Poppodium Atak te Enschede voor een concert van The Three Degrees.</div>
The Tragically Hip - I Remember Hengelo
(advertentie)

The Tragically Hip - I Remember Hengelo

0,0 (0 beoordelingen)

Zaterdag 18 februari 2017 staan beelden van het afscheidsconcert van The Tragically Hip centraal bij het Muziekcafé van Metropool in Hengelo.

I remember Buffalo
I remember Hengelo. Was getekend: The Tragically Hip en dan zanger Gordon Downie in het bijzonder. De tekstflard is te vinden in het nummer At The 100th Meridian dat op zijn beurt te vinden is op het album Fully Completely. De band speelde in 1991 (op 24 mei) in het oude pand van Metropool en om wat voor reden dan ook (de meningen lopen uiteen) belandt onze hometown in het liedje. In 2013 keert de band nog een keer terug voor een show in het kader van 25 jaar Metropool. Beide shows worden door bezoekers nog in 1 adem genoemd als Metropool zo af en toe ter sprake komt aan de borreltafel en gaan de boeken in als legendarisch. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en heeft het noodlot zanger Gordon Downie getroffen. Hij is ongeneeslijk ziek en inmiddels is hij te ernstig verzwakt om nog op te treden. De band speelde eind 2016 haar laatste show.Triest verhaal. Vanavond een eerbetoon?
Zo zou je het kunnen noemen. Wij zijn fan van de band en waren geschokt toen het nieuws van Downie’s ernstige ziekte ons bereikte. The Tragically Hip speelde zoals gezegd drie uitverkochte afscheidsconcerten en van die concerten willen we vanavond beelden uitzenden in ons Muziekcafé op een groot scherm. Het applaus dat naderhand te horen zal zijn zal Canada niet bereiken maar is zonder twijfel gemeend en oprecht. Voor en na de filmbeelden draaien we uitsluitend nummers van The Hip. Een soort Music & Movies maar dan zonder live muziek. Voor alle bezoekers leggen we een poster klaar van de show uit 2013. Hengelo is maar een klein voetnootje in het aanzienlijke muzikale oeuvre van The Tragically Hip maar we denken dat we een groot aantal mensen een plezier met deze avond. Daarnaast is het een mogelijkheid om nog eens in al die fijne muziek te duiken die de band in de loop der jaren heeft uitgebracht en om nog eens te praten over de shows en de herinneringen aan Hengelo.


Aanvang: 20:30 uur Zaal open: 17:00 uur

waar: Metropool, Hengelo Ov. Hele programma voor Metropool.

datum: 18 feb 2017

aanvang: 21:30 uur

prijs: € 7,00 (normaal)

extra prijsinformatie: normaal: 7.00

type: Poppodia

telefoon: 074-2438000074-2438000