(advertentie)
<div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'>Raalte, do 24 aug</div><div class='nivo-caption-inner'>Stoppelhaene in Raalte</div><div class='description'>Op donderdag 24 augustus treden er tijdens de 'Stöppelhaene' diverse artiesten op.</div> <div class='nivo-caption-price'>Nijverdal, do 24 aug, € 12,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Instrumentaal zomerconcert</div><div class='description'>Op donderdag 24 augustus is er een instrumentaal zomerconcert in de Vrije Evangelische Kerk te Nijverdal.</div> <div class='nivo-caption-price'>Ambt Delden, zo 20 aug, € 4,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Folklore Festival bij De Wendezoele</div><div class='description'>Kom zondag 20 augustus naar de Wendezoele in Delden voor het gezellige Folklore Festival met folkloristische dans, harmonica en accordeon.</div> <div class='nivo-caption-price'>Dedemsvaart, zo 27 aug, € 7,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Roots and Boots festival in Dedemsvaart</div><div class='description'>Zondag 27 augustus kun je genieten van geweldige muziek, heerlijk eten en drinken en bijzondere acts in het Gemeentepark Dedemsvaart.</div>
STAVAST + The Road Home
(advertentie)

STAVAST + The Road Home

0,0 (0 beoordelingen)

Bloed kruipt….
waar het niet gaan kan en dat geldt ook voor Marco Roelofs, jarenlang boegbeeld en zanger van De Heideroosjes. Een band die alles heeft bereikt wat je als Nederlandse punkrockband kan bereiken: 10 albums, een Edison onderscheiding en bijna 1500 shows door Europa, VS, Japan en Zuid Afrika. Maar na 23 jaar lang met dezelfde mannen in een tourbus was het wel klaar. Tijd voor nieuwe dingen. Er volgt een boek en een solo theatertour. En het onvermijdelijke zwarte gat. . “Alle clichés zijn waar. Muzikant zijn is topsport. Als je met zoveel intensiteit meer dan de helft van je leven in dienst van één ding hebt gesteld dan schakel je niet meteen door. Drank, drugs, depressie; het bleken mijn nieuwe fans”. De teksten die Roelofs in die periode schreef vormen de basis voor het album dat op 10 maart verschijnt.“Ik wilde weer rocken” zegt Roelofs.
“In een idioom dat goed ken; gitaarmuziek”. Samen gitarist Robin Baard (I Against I) –die hij kende uit de Heideroosjes tijd- smeedde Roelofs een set songs. De live-band bevat jonge veteranen als Ingo Jetten (Major Tom, Lesoir) en Kai Liebrand (Kill Ferelli, Project Rakjia) en Nik Reitsma (No Turning Back).

De 11 Nederlandstalige rocksongs op het debuutalbum hebben tekstueel de blik naar buiten. Want dat blijft ook na meer dan 150 geschreven liedjes onveranderd; “De onrust in mijn kop in combinatie met de chaos van alledag biedt nog altijd voldoende inspiratie” Rock met een ruw randje dus. Want het engagement uit zijn punkrock verleden blijft. “Zeker. Toch gaat STAVAST dieper. Het is meer gelaagd. Ik ben ouder, wijzer en ik heb nog steeds wat te melden”.Support: The Road Home
Vorig jaar werden we aangenaam verrast door deze heren met de wortels in Enschede. Rebel Hearts verscheen en het bleek een heerlijk album, als je tenminste van rock houdt die geschoeid is op de leest van bands als The Gaslight Anthem, vroege Tom Petty en de onvermijdelijke Bruce Springsteen. Rebel Hearts ontving louter lovende recensies en ook live staat de band als een huis zoals je hier kon zijn op Beerland. Op tijd komen voor een maximale dosis rock dus vanavond!


Aanvang: 21:00 uur Zaal open: 20:30 uur

waar: Metropool, Hengelo Hele programma voor Metropool.

datum: 21 apr 2017

aanvang: 23:00 uur

prijs: € 12,00 (normaal)

extra prijsinformatie: normaal: 12.00

type: Poppodia

telefoon: 074-2438000074-2438000