(advertentie)
<a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/shakatak/detail.aspx?id=1843966&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Hengelo, vr 20 sep, € 25,75</div><div class='nivo-caption-inner'>Shakatak</div><div class='description'>Shakatak is een band die al jarenlang meedraait en geliefd is bij een groot aantal liefhebbers van een typisch jazz/funk geluid.</div></a> <a href='/muziek/benefietconcert-als/detail.aspx?id=1868657&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Borne, zo 22 sep, € 10,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Benefietconcert: ALS</div><div class='description'>benefietconcert bij Gezondheidscentrum De Poort van Borne, door koor MIX. Met gastoptredens van Koor Inpajoko & Borns Ensemble
</div></a>
Stanza
(advertentie)

Stanza

0,0 (0 beoordelingen)

Vrijdag 14 juni om 20:00 uur verzorgt de band Stanza een muzikaal programma rond Willem Wilmink op de Genneper Hoeve. Het concert wordt georganiseerd door de ‘Vrienden van Gennep‘. De toegang is gratis.

Na succesvolle programma's als Liederen van Bram Vermeulen en Belgische Helden brengen de mannen van Stanza nu een ode aan Willem Wilmink. Enkele jaren geleden besloten Erik van Dijck en Jos van Oorschot van STANZA om met het dichtwerk en de liedteksten van Wilmink aan de slag te gaan. De verhalen voor kinderen en die over zijn oorlogsverleden, protestliederen en uiteraard veel krachtige poëzie over de liefde werden opnieuw gearrangeerd. Eerder getoonzette poëzie, zoals het onvolprezen holocaustgedicht Ben Ali Bibi, werd door STANZA opnieuw van gepaste muziek voorzien.

“Of ze nu bedoeld zijn om te zingen of te declameren, alle teksten van Willem Wilmink zijn ideale liedteksten, ritmisch lopen ze als een trein, inhoudelijk bestrijken ze het hele emotiepalet. Het lukte Willem Wilmink om tegelijkertijd verwondering, vertedering, lust en vrolijkheid op te roepen”, aldus zanger en gitarist Jos van Oorschot

De band bestaat uit Erik van Dijck, zang, gitaar en toetsen, Jos van Oorschot, zang en gitaar, Ruud Sempel, bas en Kees de Wit, percussie, zang en  blaasinstrumenten.

Willem Wilmink (1936-2003) beleefde naar eigen zeggen zijn leven lang ‘een wonderlijk genoegen in het doen van nutteloze dingen’. Kathedralen bestuderen, rondelen maken, literatuur vertalen, Duvels drinken, mijmeren, vertellen, accordeon spelen en natuurlijk schrijven. Een enorme berg liedjes en gedichten, verhalen, uiteenzettingen, theaterteksten en libretto’s maakte hij. Zomaar voor de vuist weg of in opdracht. Het leverde klassiekers op zoals ‘Ben Ali Libi’, ‘Hilversum III’ en ‘Echtpaar in de trein’. Die gedichten en liedteksten zijn stuk voor stuk pareltjes en grote artiesten als Herman van Veen, Boudewijn de Groot, Wieteke van Dort en Joost Prinsen hebben teksten van hem ten gehore gebracht.

Meer informatie: www.vriendenvangennep.nl
Stanza speelt Willem Wilmink
Genneper Hoeve
Tongelreeppad 1 - 5644 RZ Eindhoven
Vrijdag 14 juni - 20:00-22:00 uur
toegang gratis
info: www.vriendenvangennep.nl

website: bekijk de website

waar: Willem Wilminkplein, Enschede Hele programma voor Willem Wilminkplein.

datum: 14 jun 2019

aanvang: 20:00 uur

prijs: Gratis

type: Concerten