(advertentie)
<a href='/muziek/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Stabat Mater
(advertentie)

Stabat Mater

0,0 (0 beoordelingen)

Vrijdag 11 oktober 2019

Met medewerking van:
Heleen Koele – sopraan
Carina Vinke – mezzosopraan /alt
Marcel Reijans – tenor
Frans Fiselier – bariton

Begeleid door het Nederlands Begeleidingsorkest
Dirigent Eric Kotterink

Dit is tevens één van de jubileumconcerten van het Nederlands Begeleidingsorkest,vanwege hun 25-jarig bestaan. 

Het Nederlands Begeleidingsorkest heeft zich volledig toegelegd op het begeleiden van koren en solisten. Het orkest, dat geheel bestaat uit professionele musici, werd begin jaren negentig opgericht, en werkte aanvankelijk alleen in het midden en oosten van het land. Intussen hebben koren en solisten uit het hele land het Nederlands  Begeleidingsorkest ontdekt. Vakmanschap en bevlogenheid kenmerken het Nederlands Begeleidingsorkest. Recensenten, dirigenten en koorbesturen loven de professionaliteit van het orkest en de toegewijde houding van de musici.
Bovendien wordt herdacht dat het 75 jaar geleden is dat de slag bij Arnhem plaatsvond. Veel Poolse militairen zijn hierbij betrokken geweest en gesneuveld. Daarnaast worden 100 jaar Pools Nederlandse betrekkingen gevierd. Deze uitvoering van het Stabat Mater van de Pool Szymanowski wordt daarom door de Poolse Ambassade in Nederland ondersteund.   

Uitgevoerd worden een briljant werk van Rossini met prachtige vocale momenten. Deze uitvoering wordt gecombineerd met het omvangrijkste en beste werk op religieuze tekst uit Szymanowsky’s late periode.

Vooraf aan het concert, om 19.00 uur geeft Marcel Zwitser, docent muziekgeschiedenis, een lezing over de uit te voeren werken en hun componisten. Zijn inhoudelijke kennis van zaken, gekoppeld aan het aanstekelijke enthousiasme laat luisteraars in de ban van deze bevlogen verteller raken. De lezing vindt plaats in de Schouw, tegenover van de Grote Kerk en is bij de prijs inbegrepen.

Meer informatie via info@sursumcorda-almelo.nl 

Foto: Pixabay.com

 

website: bekijk de website

waar: Grote Kerk, Almelo Hele programma voor Grote Kerk.

datum: 11 okt 2019

aanvang: 20:15 uur

prijs: € 18,00 (p.p.)

type: Concerten