(advertentie)
<a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/kenny-b-kenny-b/detail.aspx?id=1864774&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, vr 25 okt, € 21,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Kenny B. - Kenny B</div><div class='description'>Kenny B was met ruim tien nummer 1-hits al een begrip in Suriname. Hij zingt al vanaf zijn achtste, in het Engels, Aucaans, Sranantongo en inmiddels ook in het Nederland </div></a> <a href='/muziek/indian-askin/detail.aspx?id=1864801&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, za 26 okt, € 16,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Indian Askin</div><div class='description'>Debuut ‘Sea of Ethanol’ leverde de Indian Askin veel op. Heel erg veel. De gewonnen Edison Award is omgesmolten en blinkt tegenwoordig om de ringvingers van de vier rockers.</div></a>
Orkest van het Oosten: Sheherazade en Tsjaikovski
(advertentie)

Orkest van het Oosten: Sheherazade en Tsjaikovski

0,0 (0 beoordelingen)

Een romantisch Russisch muziekfeest op vrijdag 15 februari 2019 bij Muziekcentrum Enschede met een pianoconcert van Sheherazade en Tsaikovski.

Daniel Raiskin: dirigent
Yevgeny Sudbin: piano

Alexander Borodin: Polowetser dansen
Pjotr Tsjaikovski: Pianoconcert nr. 1
Nikolaj Rimski-Korsakov: Sheherazade

Aanvang: 20.00 uur

Toegangsprijs: Jongeren €12,75 | 4e rang €12,75 | 3e rang €19,75 | 2e rang €26,25 | 1e rang €34,25

Voor kaartverkoop klik hier.

Een romantisch Russisch muziekfeest dat nog lang na zal klinken. Tsjaikovski’s beroemde Eerste Pianoconcert, omringd door twee al bijna even populaire Russische hits: Borodins onweerstaanbare Polowetser Dansen en Rimski’s zinderende sprookjes uit 1001 Nacht. Uitgevoerd door dirigent Daniel Raiskin en pianist Yevgeny Sudbin, beiden specialisten uit de Russische school.

“Een sensibel musicus met groot vakmanschap: een groot geschenk van de uitstekende Sovjet-dirigeerscholen.” De vakpers is uitbundig over Daniel Raskin, helemaal als het over Russisch repertoire gaat. Sjostakovitsj klinkt bij hem ‘als gloeiend hete lava’. Dat belooft wat.

Yevgeny Sudbin begon zijn pianostudie als vijfjarige in een speciale conservatoriumklas van zijn geboortestad Sint-Petersburg. Inmiddels bereisde hij als solist de wereld en werkte hij met sterdirigenten en toporkesten. Zijn uitvoeringen van Russisch repertoire worden overladen met prijzen en superlatieven: zijn Rachmaninov in de Royal Albert Hall was ‘subliem’, zijn cd met Tsjaikovski’s Eerste Pianoconcert ‘bruisend van levenslust’, zijn Scriabin-opname ‘een cd uit duizenden’.

Voor meer informatie klik hier.

foto: mail Orkest van het Oosten


reserveer