(advertentie)
<a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/pod-alien-ant-farm/detail.aspx?id=1873029&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, za 23 nov, € 29,50</div><div class='nivo-caption-inner'>P.O.D. - Alien Ant Farm</div><div class='description'>P.O.D. Payable On Death, oftewel P.O.D. De Amerikaanse nu-metalband die in de vroege 00's met het album Satellite ontplofte tot een band van wereldformaat. </div></a> <a href='/theater/big-band-eighty-nine-jubileumconcert/detail.aspx?id=1870363&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Borne, za 16 nov, € 10,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Jubileumconcert BB '89</div><div class='description'>Big Band Eighty Nine bestaat 30 jaar en dus is het tijd voor een jubileumconcert.</div></a>
Orgelconcert: Bert van den Brink
(advertentie)

Orgelconcert: Bert van den Brink

0,0 (0 beoordelingen)

Is een orgel een jazzy-instrument? Die vraag ligt voor bij het aantreden van deze organist/pianist op zaterdag 13 juli 2019 in de Lambertus.


Bert van den Brink blijkt een veelzijdig musicus te zijn: op piano, op orgel, op accordeon. Hij is begonnen op de piano toen hij met 5 jaar de eerste lessen kreeg. Later heeft hij zich verbreed met studies in de klassieke piano-stijl en met vaardigheid op andere instrumenten. Ook is hij zelf arrangementen en muziek voor begeleiding gaan componeren. In de wereld van de jazz, o.a. vanwege het North Sea Jazz festival, is zijn naam goed bekend. En het improviseren op orgel is zijn ‘2e natuur’ geworden. Op het grote Lambertus-orgel kan Bert van den Brink zich uitleven, alle kwaliteiten van het orgel beproeven en het jazzy-karakter van orgelkunst aldaar uitdagen. Hij ‘tart’ als het ware dit orgel. 

Op 13 juli om 15.00 uur geeft hij op het grote Lambertus-orgel een ’improvisatie’-concert, gebouwd rond muzikale thema’s, zoals Happy Together van The Turtles, God Only Knows van Brian Wilson, een Medley vanwege Duke Ellington en de Bohemian Rhapsody. De combinatie van deze blinde organist en de kunst van het improviseren beschouwt de Stichting als een bijzondere aantrekkelijkheid.   

Dit unieke concert is gratis toegankelijk, wel is er na afloop een –broodnodige- collecte. 

Vrije gift is mogelijk

foto: Pixabay/Minka2507

website: bekijk de website

waar: St. Lambertus Basiliek, Hengelo Hele programma voor St. Lambertus Basiliek.

datum: 13 jul 2019

aanvang: 15:00 uur

type: Concerten

telefoon: 074-2912414074-2912414