(advertentie)
<a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/pod-alien-ant-farm/detail.aspx?id=1873029&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, za 23 nov, € 29,50</div><div class='nivo-caption-inner'>P.O.D. - Alien Ant Farm</div><div class='description'>P.O.D. Payable On Death, oftewel P.O.D. De Amerikaanse nu-metalband die in de vroege 00's met het album Satellite ontplofte tot een band van wereldformaat. </div></a> <a href='/muziek/incognito/detail.aspx?id=1873051&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Hengelo, zo 24 nov, € 37,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Incognito</div><div class='description'>Incognito is al een jaar of 40 een household name in de wereld van jazz, fusion, funk en soul en scoort met de single Always There begin jaren 90 hun grootste hit. </div></a>
Music & Movies: Tarantino! Live soundtracks
(advertentie)

Music & Movies: Tarantino! Live soundtracks

0,0 (0 beoordelingen)

Op dinsdag 12 novemberber 2019  is er weer een Music & Movies avond. De nieuwe samenwerking, waarin naast Concordia Enschede, Metropool en Filmhuis Hengelo ook, ArtEZ Enschede en het Twents Songschrijvers Gilde aangesloten zijn, garandeert een spetterende muzikale avond! Aanleiding voor de keuze voor Tarantino is zijn nieuwste film “Once upon a Time in... Hollywood”, waarmee hij een ode aan de filmgeschiedenis brengt. Reden voor Music & Movies om een ode te brengen aan de films die Quentin Tarantino tot nu toe maakte. En dan vooral aan de muziek in zijn films! 

“More or less the way my method works is you have got to find the opening credit sequence first. That starts it off from me. I find the personality of the piece through the music that is going to be in it... It is the rhythm of the film. Once I know I want to do something, then it is a simple matter of me diving into my record collection and finding the songs that give me the rhythm of my movie." - Quentin Tarantino (Bron: Den of Geek) 

Het gebruik van muziek in de films van Tarantino is meesterlijk te noemen. Het citaat hierboven laat zien dat dit niet toevallig is. De muziek bepaalt het ritme van zijn films zegt hij. Wie kent niet de scènes met Little Green Bag of Stuck in the middle in Reservoir Dogs? Of de dansscène met John Travolta en Uma Thurman in Pulp Fiction. Ook in Kill Bill bepaalt een nummer als ‘Bang Bang my baby shot me down’ de sfeer in de film. 

Een Music&Movies-avond gewijd aan de muziek in de films van Tarantino leek ons dus zeer terecht. En zoals altijd bij een Music&Movies avond wordt alles live gespeeld. Natuurlijk door de Von Trapps die voor deze gelegenheid bestaan uit leden van het Twents Songschrijvers Gilde en talenten van de ArtEZ Popacademie. 

Once upon a Time in... Hollywood is vanaf 16 augustus te zien bij Concordia en vanaf 31 oktober bij Filmhuis Hengelo. 

Data en locaties: 

Woensdag 18 september - Theaterzaal Concordia Enschede Donderdag 19 september - Muziekcafé Metropool Hengelo Aanvang 20:45 uur

Kaartverkoop via de websites van Metropool en Concordia. Entree: vvk/CJP: €11,75 

Meer informatie: www.concordia.nl / www.filmhuishengelo.nl / www.metropool.nl

 

website: bekijk de website

waar: Concordia, Enschede Hele programma voor Concordia.

datum: 12 nov 2019

aanvang: 20:45 uur

prijs: € 11,75 (p.p.)

telefoon: +31-53-4300999+31-53-4300999