(advertentie)
<a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/shakatak/detail.aspx?id=1843966&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Hengelo, vr 20 sep, € 25,75</div><div class='nivo-caption-inner'>Shakatak</div><div class='description'>Shakatak is een band die al jarenlang meedraait en geliefd is bij een groot aantal liefhebbers van een typisch jazz/funk geluid.</div></a> <a href='/muziek/benefietconcert-als/detail.aspx?id=1868657&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Borne, zo 22 sep, € 10,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Benefietconcert: ALS</div><div class='description'>benefietconcert bij Gezondheidscentrum De Poort van Borne, door koor MIX. Met gastoptredens van Koor Inpajoko & Borns Ensemble
</div></a>
Middagconcert op Open Monumentendag
(advertentie)

Middagconcert op Open Monumentendag

0,0 (0 beoordelingen)

Zaterdag 14 september 2019 is er in het gemeentehuis Rijssen een middagconcert in het teken van Open Monumentendag.

Twee conservatoriumstudenten brengen een verrassend programma op klarinet en piano! Laura Troost en Mia Kogelman spelen muziek van onder meer Piazolla, Saint-Saëns en Mozart.

Laura Troost
Laura Troost is geboren op 9 december 1997 in de stad Rijssen, waar ze nu nog altijd woont. Ze is begonnen met pianoles op haar zevende aan de Muziekschool in Rijssen, waar zij les had van Corien Baan-Oosterveen. In die tijd heeft zij een aantal talentenjachten gewonnen, zoals Klassiek Talent Nijverdal, het Pianoconcours in Holten en het JMCO concours voor ensembles in Deventer.

In 2016 is zij begonnen aan de vooropleiding van het ArtEZ-conservatorium in Zwolle, waar Helena Basilova haar hoofdvakdocente is. Ze speelt veel solostukken uit verschillende tijden, maar ook houdt ze erg van het spelen van kamermuziek. In het eerste jaar heeft zij een pianopartij gespeeld in de ‘Carmina Burana’ van Carl Orff. Momenteel zit ze in het derde jaar van haar bachelorstudie.

Mia Kogelman
Mia Kogelman komt oorspronkelijk uit Mariënheem. Zij heeft 10 jaar klarinetles gehad van Arjan Eek. Zij deed de vooropleiding aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle, waar ze ook Laura leerde kennen. Voor haar bachelorstudie klarinet is Mia verhuisd naar Den Haag, waar zij nu aan het Koninklijk Conservatorium studeert met Rick Huls als hoofdvakdocent. Samen met Laura en violiste Alice Siu vormt zij  een ensemble, dat regelmatig optreedt: het Miala Trio.

Het concert begint om 16:00 uur
De toegang is gratis, met een collecte bij de uitgang.
Richtlijn voor een bijdrage: € 5,-.
Gratis parkeren in de parkeergarage onder het stadhuis.
Navigatieadres voor de parkeergarage: De Hagen 15, Rijssen.

foto: Stichting Stadsmuziek Rijssen

website: bekijk de website

waar: Gemeentehuis Rijssen-Holten, Rijssen Hele programma voor Gemeentehuis Rijssen-Holten.

datum: 14 sep 2019

aanvang: 16:00 uur

prijs: Gratis

type: Concerten