(advertentie)
<a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/kenny-b-kenny-b/detail.aspx?id=1864774&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, vr 25 okt, € 21,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Kenny B. - Kenny B</div><div class='description'>Kenny B was met ruim tien nummer 1-hits al een begrip in Suriname. Hij zingt al vanaf zijn achtste, in het Engels, Aucaans, Sranantongo en inmiddels ook in het Nederland </div></a> <a href='/muziek/indian-askin/detail.aspx?id=1864801&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, za 26 okt, € 16,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Indian Askin</div><div class='description'>Debuut ‘Sea of Ethanol’ leverde de Indian Askin veel op. Heel erg veel. De gewonnen Edison Award is omgesmolten en blinkt tegenwoordig om de ringvingers van de vier rockers.</div></a>
Literair Muzikaal Programma rond Jan Wolkers
(advertentie)

Literair Muzikaal Programma rond Jan Wolkers

0,0 (0 beoordelingen)

Maandag 23 september 2019 brengen Wolkers-biograaf Onno Blom, Nico Arzbach (De Dijk), Roland Brunt en Peter Smit om 20.00 uur in STOET een uniek programma rond de schrijver Jan Wolkers.

Biografie en CD over Jan Wolkers
Op 19 oktober 2017, op zijn tiende sterfdag, kwam de langverwachte biografie over Jan Wolkers uit. Onno Blom had daarvoor, met toestemming van Jan Wolkers, inzage in het totale archief van de schrijver.
Zijn biografie 'Het litteken van de dood', vertelt  over het rebelse leven van een van de meest geliefde kunstenaars van Nederland. Op basis van een schat aan materiaal schetst hij een rebels, obsessief en zinnelijk leven in de greep van liefde en dood.

Wolkers had onstuimige relaties met vrouwen en meisjes. De dood van zijn oudste broer en die van zijn tweejarige dochtertje bleven hem tot zijn laatste dag als demonen achtervolgen.

De tiende sterfdag van Jan Wolkers, was tevens aanleiding voor Nico om een nieuwe CD volledig aan Jan Wolkers te besteden. Peter Smit is daarbij een Wolkers kenner bij uitstek, die op amuserende wijze over hem weet te vertellen. In een intieme en bijzondere voorstelling, worden behalve de liedjes van de derde CD van Nico Arzbach, ook composities van het eerste en tweede album én door Arzbach en Brunt geschreven De Dijk-materiaal (tekst Huub van der Lubbe) gespeeld.

 

Kaarten voor het Muzikaal Literair Programma
De lezing vindt plaats in het sfeervolle Lunchcafé Stoet aan de Pijpenstraat 15. Kaarten voor de avond kosten €5,- voor Bieb-leden, en € 7,50 voor niet-Biebleden. De kaarten zijn te koop in Stoet en aan de balie van de centrale Bibliotheek. 

Foto:Bibliotheek Enschede/ Mail

 

website: bekijk de website

waar: Bibliotheek Enschede, Enschede Hele programma voor Bibliotheek Enschede.

datum: 23 sep 2019

aanvang: 20:00 uur

prijs: € 7,50 (p.p)

extra prijsinformatie: Bieb-leden: €5,00

type: Overig

telefoon: 053-4804804053-4804804