(advertentie)
<a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/kenny-b-kenny-b/detail.aspx?id=1864774&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, vr 25 okt, € 21,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Kenny B. - Kenny B</div><div class='description'>Kenny B was met ruim tien nummer 1-hits al een begrip in Suriname. Hij zingt al vanaf zijn achtste, in het Engels, Aucaans, Sranantongo en inmiddels ook in het Nederland </div></a> <a href='/muziek/indian-askin/detail.aspx?id=1864801&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, za 26 okt, € 16,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Indian Askin</div><div class='description'>Debuut ‘Sea of Ethanol’ leverde de Indian Askin veel op. Heel erg veel. De gewonnen Edison Award is omgesmolten en blinkt tegenwoordig om de ringvingers van de vier rockers.</div></a>
King Of The World + Dudley Taft
(advertentie)

King Of The World + Dudley Taft

0,0 (0 beoordelingen)

Vrijdag 20 september 2019 komen King Of The World en Dudley Taft optreden in Metropool. 

King Of The World
Sinds de oprichting begin 2012 is het snel gegaan met “King of the World“. In korte tijd bouwde de band via de albums “Can’t Go Home” (2013), “KOTW” (2014), “Live at Paradiso” (2015) en Cincinnati (2016) zijn reputatie in het Nederlandse blues- en roots circuit.

Alle vier albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers. Ook de live-reputatie, die de band heeft opgebouwd middels optredens op onder meer festivals als North Sea Jazz Festival, Ribs ’n Blues, R & B Night Groningen en Bluesrock Tegelen, heeft aan het succes bijgedragen. KOTW er in geslaagd is de blues in bredere zin voor het voetlicht te brengen en daar mogen we ze dankbaar voor zijn. De verder toegenomen landelijke waardering voor KOTW heeft zich geuit in het winnen van diverse Blues Awards.

Medio 2019 wordt er nieuw werk van de band verwacht. Dat zal het eerste album zijn zonder gitarist Erwin Java maar met de jonge Belg Stef Delbaere. "Op zoek naar de magie tussen ons en een nieuw bandlid eindigden we in België waar we dit super talent vonden. Met slechts vierentwintig jaar is hij de gitarist die King of the World weer aanvult tot een geheel. Opgegroeid tussen de jazz en blues platen van zijn vader ontwikkelde hij zijn liefde voor blues, roots en rock muziek."

Wij zijn in elk geval benieuwd naar het stempel dat Stef op het geluid van KOTW gaat drukken, ben jij dat ook dan zien we je deze avond om het mee te maken!

Dudley Taft
Dudley Taft heeft er al een hele carrière opzitten alvorens hij zich gaat bezighouden met de bluesy rock die hij tegenwoordig speelt. Het feit dat hij überhaupt muziek is gaan maken is opmerkelijk aangezien de familie Taft in de loop van de geschiedenis nog wat gouverneurs, senatoren en zelfs een president voortbrengt. Maar Dudley maakt liever muziek en daar mogen we blij mee zijn!

Dudley start op de middelbare school al een band met Trey Anastasio (Phish, Grateful Dead) en scoort later met bands als Sweet Water en Second Coming hits. Het zijn de hoogtijdagen van grunge en Dudley woont op dat moment in Seattle. Hij tourt met o.a. Alice In Chains, Monster Magnet en Lenny Kravitz.

Zaal open: 19:00u

foto: Metropool

 website: bekijk de website

waar: Metropool, Hengelo Hele programma voor Metropool.

datum: 20 sep 2019

aanvang: 19:30 uur

prijs: € 17,50 (vvk)

extra prijsinformatie: Avondkassa: €18,50

type: Poppodia

telefoon: 074-2438000074-2438000