(advertentie)
Jorn Swart's Malnoia
(advertentie)

Jorn Swart's Malnoia

0,0 (0 beoordelingen)

Datum: 15 maart 2019 21:00 – 23:30
Locatie: Jazzpodium de Tor - Enschede
Categorieën: concert, Evenement in De Tor, TorConcert

Dit veelgeprezen trio van piano, altviool en basklarinet speelt muziek op het snijvlak van klassiek en jazz. Malnoia sleept de luisteraar mee in een aangrijpende muzikale ervaring, die beschreven is als ‘hallucinogene kamermuziek’.

Jorn Swart (Groningen, 1987) is een pianist en componist die woont en werkt in New York City. Zijn verfijnde, meeslepende spel en rake composities leverden hem al veel nationale en internationale waardering op. Malnoia is zijn nieuwste CD, een project dat jazz en kamermuziek overbrugt. Het album is in 2017 uitgebracht op Brooklyn Jazz Underground Records en lovend door de pers ontvangen. In januari 2018 presenteerde het trio hun album in Nederlandse podia, en was te zien in VPRO’s Vrije Geluiden.

Malnoia is tijdloos en geraffineerd, en trekt de fundering uit wat wordt gezien als het traditionele jazz-pianotrio. Door contrabas en drums te vervangen met altviool en basklarinet zoekt het project de grenzen op van wat mogelijk is binnen een ‘pianotrio’.

Voor Malnoia heeft Swart zich laten inspireren door klassieke componisten als Maurice Ravel, Bela Bartok en Paul Hindemith. Hij combineert deze invloeden met elementen uit jazz en creëert hiermee een atypisch geluid dat zowel lyrisch en nostalgisch als abstract en onvoorspelbaar kan zijn. Weemoedige thema’s kunnen soms ineens omslaan in weerbarstige improvisaties of sprankelende romantiek.

Foto:Pixabay.com

website: bekijk de website

waar: Jazzpodium De Tor, Enschede Hele programma voor Jazzpodium De Tor.

datum: 15 mrt 2019

aanvang: 21:00 uur

einde: 22:30 uur

prijs: € 15,00 (per concert )

extra prijsinformatie: jongeren tot 25 jaar betalen € 10,00 op vertoon van studentenpas/ID Jaarkaarthouders/donateur van jazzpodium De Tor: vrij entree.

type: Concerten

telefoon: 053-4318060053-4318060


reserveer