(advertentie)
<a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/grolsch-summer-sounds-rico-latino-xl/detail.aspx?id=1724510&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, do 25 jul, gratis</div><div class='nivo-caption-inner'>Salsa-avond bij Grolsch Summer Sounds</div><div class='description'>Heerlijk salsadansen op zwoele klanken, dat kan op de Oude Markt in Enschede met Rico Latino.</div></a> <a href='/muziek/zonnestraal-festival/detail.aspx?id=1481510&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Haaksbergen, zo 28 jul, gratis</div><div class='nivo-caption-inner'>Zonnestraal Festival</div><div class='description'>Zin in een dansfeestje? Kom dan naar het Zonnestraal Festival in Haaksbergen.</div></a>
Dividi3 met Histoire de Tango
(advertentie)

Dividi3 met Histoire de Tango

0,0 (0 beoordelingen)

In de Bergkerk in Deventer treedt het duo Dividi3 op met Histoire de Tango. Ze nemen ons mee in het leven van componist Astor Pizzolla op zaterdag 12 januari 2019.

Dividi3 bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Zij vormen een eigenwijs blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt.

Met de ‘Histoire du Tango’ als uitgangspunt neemt Trio Dividi3 ons mee in het leven van de beroemde Argentijnse componist Astor Piazzolla. Met dit stuk, dat hij aan het einde van zijn carrière schreef, laat hij niet alleen de ontwikkeling van de tango zien maar ook van zijn eigen carrière als componist.

Piazzolla speelde als bandoneonist in het befaamde tango-orkest van Anibal Troilo. Troilo hield vast aan de originele vorm van de tango terwijl Piazzolla deze juist verder wilde ontwikkelen. Tijdens zijn studie in Parijs bouwde Piazzolla verder aan zijn eigen stijl door onder meer elementen uit de klassieke muziek, vooral van Bach en Strawinksy. Ook de jazzmuziek van Gershwin was een inspiratie voor hem. Samen met de jazz saxofonist Gerry Mulligan nam hij onder andere de plaat Summit op, waarbij de jazz en tango prachtig samensmelten.

Trio Dividi3
Met volle teugen genieten de drie jonge vrouwen van Trio Dividi van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten en concerten waarbij ze al hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken. Maar ook van hun reguliere concerten maken zij iets bijzonders. Programma’s stellen zij samen rondom een thema waarbij ze tijdens hun optredens mondelinge toelichting geven. Zo weten zij als geen ander door humor en bevlogenheid hun publiek aan zich te binden en te betoveren.

Tijd: 15.00 uur - 16.00 uur
Kosten: vrije gift

Foto: pixabay.com / A_Different_Perspective

website: bekijk de website

waar: Bergkerk Deventer, Deventer Hele programma voor Bergkerk Deventer.

datum: 12 jan 2019

aanvang: 15:00 uur

einde: 16:00 uur

prijs: Gratis

type: Concerten