(advertentie)
<a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/kenny-b-kenny-b/detail.aspx?id=1864774&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, vr 25 okt, € 21,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Kenny B. - Kenny B</div><div class='description'>Kenny B was met ruim tien nummer 1-hits al een begrip in Suriname. Hij zingt al vanaf zijn achtste, in het Engels, Aucaans, Sranantongo en inmiddels ook in het Nederland </div></a> <a href='/muziek/indian-askin/detail.aspx?id=1864801&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, za 26 okt, € 16,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Indian Askin</div><div class='description'>Debuut ‘Sea of Ethanol’ leverde de Indian Askin veel op. Heel erg veel. De gewonnen Edison Award is omgesmolten en blinkt tegenwoordig om de ringvingers van de vier rockers.</div></a>
Choral Evensong in Nieuw Sion door Kamerkoor Salland
(advertentie)

Choral Evensong in Nieuw Sion door Kamerkoor Salland

0,0 (0 beoordelingen)

Op zondag 22 september 2019 zal in de Kloosterkerk van Nieuw Sion een Choral Evensong worden uitgevoerd door Kamerkoor Salland uit Ommen. 

Dit koor stond tot voor kort bekend onder de naam Collegium Musicum Salland, maar gaat vanaf 2019 onder de 'roepnaam' Kamerkoor Salland door het leven. De ambities zijn onveranderd hoog gebleven.

Wat is Nieuw Sion ?
Nieuw Sion wil een plek zijn waar mensen dichter bij God, bij zichzelf, bij de medemens en bij de natuur kunnen komen.

Wat is een Evensong?
Een Evensong is een getijdengebed uit de Anglicaanse kerk, vergelijkbaar met de Katholieke vesper. De orde van dienst ligt grotendeels vast en is te vinden in het Book of Common Prayer.

Voor de verschillende onderdelen wordt een aantal Engelse religieuze werken uit verschillende periodes gezongen, afgewisseld met Anglicaanse gebeden.Naast de puur liturgische werken is er ook ruimte voor muziek die naadloos past bij het karakter van deze dienst. Het is de combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde (koor)muziek, ingebed in een eeuwenoud ritueel dat een Choral Evensong zo bijzonder maakt.

Dus geen concert maar een moment van bezinning, om even de dagelijkse beslommeringen te laten voor wat ze zijn en ondergedompeld te worden in een prachtige serene sfeer.

 

website: bekijk de website

waar: Nieuw Sion, Diepenveen Hele programma voor Nieuw Sion.

datum: 22 sep 2019

aanvang: 19:30 uur

type: Overig