(advertentie)
<a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a>
Charlie Parr + J.D. Wilkes
(advertentie)

Charlie Parr + J.D. Wilkes

0,0 (0 beoordelingen)

Op zaterdag 7 september 2019 kan je komen genieten van Charlie Parr en J.D. Wilkes.

Charlie Parr en J.D. Wilkes zijn twee artiesten met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed, maar wel met het vizier op de toekomst gericht. 

J.D. Wilkes
De karakteristieke voorman van The Legendary Shack Shakers is multi-instrumentalist en speelt behendig banjo, gitaar en mondharmonica. Naast muzikant is hij ook filmmaker en visueel ontwerper. Hij werkte in het verleden samen met grootheden als Merle Haggard, John Carter Cash, Mike Patton en Hank Williams III. Zijn laatste solo album heet ‘Cattle in the Can’ en hier staan eigen interpretaties op van traditionele ‘mountain music’. Pure bluegrass & folk met een touch van hilbillymuziek, swamp en rockabilly.

Charlie Parr
Met zijn lange baard, honkbalpetje en geruite overhemd is countryzanger Charlie Parr een opvallende verschijning. Wanneer je zijn met whiskey doordrenkte stem hoort, valt alles op zijn plek. De rauwe countryfolk van Charlie Parr klink bluesy en puur. 

Naast helden als Woody Guthrie en Leadbelly haalt de uit Minnnesota afkomstige artiest zijn inspiratie uit de vele “spirituals” uit de Amerikaanse slavernij. Hij heeft sinds 2002, 15 albums uitgebracht. 

Parr wordt overigens ook bewonderd door zijn vliegensvlugge fingerpicking-techniek op gitaar en banjo en geroemd om zijn grappige anekdotes die hij maar al te graag deelt met het publiek.

Zaal open: 20:00u.

foto: Pixabay/Yardie

website: bekijk de website

waar: Burgerweeshuis, Deventer Hele programma voor Burgerweeshuis.

datum: 07 sep 2019

aanvang: 20:30 uur

prijs: € 15,00 (p.p.)

type: Poppodia