(advertentie)
<a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/muziek/kerstkorenfestival-almelo/detail.aspx?id=1772087&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Almelo, za 21 dec</div><div class='nivo-caption-inner'>Kerstkorenfestival Almelo</div><div class='description'>Volop kerstsfeer in de binnenstad met optredens van maar liefst 12 koren uit de regio.</div></a> <a href='/muziek/dis-met-zandloper/detail.aspx?id=1893666&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Almelo, zo 15 dec, € 5,00</div><div class='nivo-caption-inner'>DIS met 'Zandloper'</div><div class='description'>Een unieke samensmelting in hun programma “Zandloper”, verwijzend naar het onverbiddelijk voorbijgaan van de tijd, waarvan de ogenschijnlijke thema's liefde, verlies en dood slechts de symptomen zijn. </div></a>
Cab Calloway
(advertentie)

Cab Calloway

0,0 (0 beoordelingen)

Woensdag 20 november 2019

Tijdens het Theaterconcert ‘Jump’n Jive plays a tribute to Cab Calloway’ dompel je je als bezoeker onder in de jaren ’30 (swing era) waarbij de muziek van de legendarische Cab Calloway samen met twee tapdansers een spectaculair avondvullend programma vormt.

Cab Calloway
Een van de eerste zwarte supersterren. Met zijn zoot suits in alle kleuren van de regenboog, zijn jive talk, zijn drugs-songs en zijn gepolijste big band, die heftig te keer kon gaan, was de vocalist de eerste hipster, een wegbereider voor Prince. Met zijn flamboyante kleding en zijn bourgondische levensstijl was hij een voorbeeld voor alle jonge Afro-Amerikanen. In 1948 was de droom voorbij. De glorieuze big bands legden de een naar de ander het loodje en ook Cab kromp zijn orkest in tot een sextet. Vijftig jaar later, na zijn come-back in de film 'The Blues Brothers', trok hij nog steeds de wereld rond als de laatste overlevende ster van het Swing-tijdperk. Calloway's kwaliteiten als bandleider, zowel menselijk als muzikaal, zijn onomstreden. Hij gaf zijn arrangeurs en solisten in de instrumentale nummers volop de ruimte. Op platen uit 1939-'40 zoals Paradiddle en Pluckin' the Bass zijn al voorbodes van de bebop te horen. Cab Calloway bereikte iedereen. Je kunt hem beschouwen als de Michael Jackson van het Swing-tijdperk.

Foto:mail organisatie/Christein Hoffen

website: bekijk de website

waar: Poppodium Hedon Zwolle, Zwolle Hele programma voor Poppodium Hedon Zwolle.

datum: 20 nov 2019

aanvang: 20:00 uur

prijs: € 17,00 (p.p.)

type: Poppodia, Concerten

telefoon: 038-4527229038-4527229