(advertentie)
<a href='/museum/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/museum/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/museum/expositie-het-brein-lwl-museum-munster/detail.aspx?id=1732225&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Münster, € 6,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Het brein - LWL-Museum Münster</div><div class='description'>Neem een kijkje in je hoofd! Ontdek wat daar gebeurt, hoe zich een persoonlijkheid vormt, gevoelens ontstaan of plannen worden gesmeed.</div></a> <a href='/museum/expositie-saskia-obdeijn-stadsgehoorzaal/detail.aspx?id=1829966&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Kampen</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Saskia Obdeijn - Stadsgehoorzaal</div><div class='description'>Tot en met 9 juli hangt het werk van Saskia Obdeijn in de bovengang van de Stadsgehoorzaal. </div></a>
Voorjaarsexpositie - Tolg'Art Wierden
(advertentie)

Voorjaarsexpositie - Tolg'Art Wierden

0,0 (0 beoordelingen)

Van 16 februari t/m 23 maart 2019 zie je boeiende beeldende kunst drie keer anders.

Autodidacten en kunstenaars met een officiële opleiding kunnen heel goed samengaan. Dat bewijs leveren galeriehouders Jannie en Johannes Dollen de komende maanden bij Galerie Tolg’Art aan de Tolgaarde in Wierden. Suus Kooijman, Jan Neetens en Arie Goedhart laten een intrigerende selectie van hun werk zien.

Gelaagd
Suus Kooijman (1960, Stoutenburg) volgde de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. Zij schildert op het platte vlak, wil eigenlijk altijd ruimtelijk werken om ritme, ruimte en materie tot een eenheid te maken. Kooijman werkt vooral met bijenwas. De start is een gelaagd houtblok en zij bouwt het paneel dan laag voor laag op. Haar werk ontstaat organisch, oogt transparant en los van de materie. Ze stuurt, ontdekt en grijpt in bij het ontstaan van de lagen, maar de warme was vloeit zichzelf tot een voorstelling die vooraf niet bekend is.

Vingersporen
Autodidact Jan Neetens (Antwerpen 1951) ontwikkelde zichzelf in het kunstvak. Als kind tekende, schilderde en boetseerde hij volop. Grote schilders en beeldhouwers bewonderde hij. Zijn werk als psychiater bracht hem naar Nederland. Zo’n twintig jaar geleden kwam hij in aanraking met het vormen van beelden en brons gieten. Na zijn verhuizing naar Twente ging hij daarin verder. In zijn figuratieve beelden zitten vingersporen van de gebruikte was. De beelden zijn dán weer vooral natuurgetrouw en soms meer gestileerd. De dialoog tussen oog, hand, was of klei fascineert hem. Hij wil de essentie raken van de houding en beweging van mens en dier. Zijn anatomische kennis helpt hem vanaf de geraamteopbouw tot de laatste details.

Stevig lijnwerk
Arie Goedhart (1944 Alphen a/d Rijn) groeide op in het Zuid-Hollandse rivierengebied, maar woont al jaren in Hoogeveen. Naast zijn dagelijks werk tekent deze autodidact ook al een leven lang. Natuurlijke landschappen blijven hem inspireren. Stevige verstilde lijnen staan centraal in zijn werk. Geschiedenis, wonderlijk licht, grillige boomvormen, kleuren en verstilling in het landschap legt hij vast; vooral met pen en inkt. Maar met de rietpen en gepigmenteerde inkten steekt hij de natuurlijke kleuren naar de kroon. Onlangs rondde hij een groot project af; alle Drentse hunebedden bezocht hij en tekende ze na.

Openingstijden
Donderdag: 13.00 – 17.30 uur,
Vrijdag 13.00 – 17.30 uur,
Zaterdag 10.00 – 16.00 uur,
Laatste zondag van de maand 13.00 - 17.00 en op afspraak. 

openingstijden:
magesloten
digesloten
wogesloten
do13:00-17:30
vr13:00-17:30
za10:00-16:00
zogesloten

uitzonderingen op de aanvangstijd / openingstijd:
Laatste zondag van de maand 13.00 - 17.00 en op afspraak.