(advertentie)
<div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'>Haaksbergen, do 25 mei, € 6,00</div><div class='nivo-caption-inner'>50 jaar Museum Buurtspoorweg</div><div class='description'>Op Hemelvaartsdag, én vrijdag 26 mei, kun je '50 jaar Museum Buurtspoorweg' meevieren in Haaksbergen met leuke activiteiten en ritjes.</div> <div class='nivo-caption-price'>Haaksbergen</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: De Achterhoek in Twente</div><div class='description'>Van 22 t/m 28 mei zijn werken van 35 cursisten van Atelier Zwierige Penseel te bewonderen n.a.v. het 7e lustrum in Haaksbergen.</div> <div class='nivo-caption-price'>Rijssen, ma 2 jan, € 5,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Internationaal Brandweer museum Rijssen</div><div class='description'>In het Internationaal Brandweermuseum vind je spullen die door brandweerkorpsen over de hele wereld zijn gebruikt.</div>
Veenmuseum Vriezenveenseveld
(advertentie)

Veenmuseum Vriezenveenseveld

0,0 (0 beoordelingen)

Bezoekers van dit uniek gelegen, kleinschalige buitenmuseum in Vriezenveen worden door vrijwilligers op onderhoudende wijze en in een informele sfeer in contact gebracht met het leven, wonen en werken in de tijd van de vervening van Noord-Twente van 1850 tot 1950.

Veentreintje
In één van de originele veentreintjes kunnen de bezoekers over het terrein gereden worden. Onderweg stopt het treintje om de ingerichte veenhutten te bezichtigen, de typerende oude Vriezenveense boerderij en het winkeltje, annex gelagkamer (waar vroeger de lonen werden uitbetaald en ten dele in vloeibare vorm werden omgezet……) . 

Het museumterrein kan ook uitstekend via de wandelroute worden bekeken (duur ongeveer 30 minuten). In de natte tijd is het terrein minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

In de ontvangst- en centrale expositieruimte wordt het verhaal van veen en turfsteken beeldend verteld aan de hand van een op een maquette kunstig nagebouwd veenterrein, vele foto’s en voorwerpen. Daar kan de bezoeker ook een kopje koffie of thee en een glaasje fris kopen en op het terras genieten van dit unieke gebied.

website: bekijk de website

waar: Veenmuseum Vriezenveenseveld, Vriezenveen

prijs: Gratis

type: Natuurhistorie, Archeologie & Historie

telefoon: 06124961800612496180

openingstijden:
magesloten
di09:00-16:00
wo09:00-16:00
do09:00-16:00
vrgesloten
zagesloten
zo13:00-16:30

uitzonderingen op de aanvangstijd / openingstijd:
Maandag, vrijdag en zaterdag alleen op afspraak voor groepen van minimaal 15 personen.