(advertentie)
<a href='/museum/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
SmARTlab Deventer
(advertentie)

SmARTlab Deventer

0,0 (0 beoordelingen)

Het Smartlab is een innovatieve plek voor makers. Een open source werkplaats waar je ideeën realiseert en kennis deelt. Ga zelf aan de slag of doe inzichten op via een workshop, ons educatieprogramma voor scholen of een bedrijfsuitje.

Deskundig team
Iedereen kan terecht bij het Smartlab, of je nu ondernemer, hobbyist, kunstenaar of student bent. Mét of zonder ervaring in 3D-techniek. Ons team biedt technische kennis en ondersteuning.
Bij het Smartlab maak je alles wat je wilt. Van gebruiksvoorwerpen, sieraden, kunstwerken, prototypes en onderdelen tot schaalmodellen, informatieborden, kleding en elpees. Laat je inspireren door onze fabmoments.

Apparatuur
In het Smartlab vind je een keur aan geavanceerde apparaten. Denk aan 3D-printers (thermoplastisch en poeder), een lasersnijder (voor zeer nauwkeurig snij- en graveerwerk) en een vinylplotter (voor het bewerken en snijden van folies). Ook kun je textiel of aardewerk bedrukken met een hittepers.

Vinylrecorder
Het Smartlab onderscheidt zich ten opzichte van alle andere Fablabs met een vinylrecorder. Hiermee maak je unieke elpees en singles. Een bijzondere kans om je muziek op vinyl te krijgen zonder dat je gelijk aan een hoge oplage vast zit.

Smartlab deelt kennis!
Het Smartlab is onderdeel van het Kunstenlab en maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van 350 Fablabs. De labs delen kennis over machines en maakprocessen. Het Smartlab is dan ook veel meer dan een technische faciliteit. Leren, onderzoeken, ontwikkelen, experimenteren en maken komen er samen. Als kenniscentrum koppelen we nieuwe (digitale technieken) aan ambacht en vakmanschap en techneuten aan kunstenaars.

Smartlab onderscheidt zich van de meeste andere Fablabs doordat het techniek koppelt aan kunst. Kunstenaars hebben als geen ander het vermogen nieuwe invalshoeken te vinden. Zij experimenteren graag met grondstoffen en apparatuur. Door deze cross-overs ontstaan nieuwe toepassingen en mogelijkheden die meerwaarde bieden aan bedrijfsleven en onderwijs.

waar: SmARTlab Deventer, Deventer

type: Overig

openingstijden:
magesloten
digesloten
wogesloten
do10:00-16:00
vr10:00-16:00
za13:30-16:30
zogesloten