(advertentie)
<a href='/museum/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/museum/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/museum/expositie-jeroen-krabbe-museum-de-fundatie/detail.aspx?id=1868663&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Zwolle, € 14,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Jeroen Krabbé - Museum de Fundatie</div><div class='description'>Vanaf 14 september 2019 t/m 5 januari 2020 toont Museum de Fundatie in Zwolle de nieuwe serie Gedroomde paradijzen van Jeroen Krabbé.</div></a> <a href='/museum/expositie-hangin-together-bad-bentheim/detail.aspx?id=1868668&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Bad Bentheim</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Hangin Together - Bad Bentheim</div><div class='description'>24 augustus tot en met 13 oktober,Ze laat in deze expositie haar werk zien als concertfotograaf, ze legde vele muzikale grootheden vast met haar lens.</div></a>
Rijssens Museum
(advertentie)

Rijssens Museum

0,0 (0 beoordelingen)

In het Rijssens Museum kom je alles te weten over Rijssen, de jute-industrie, klederdracht en het leven van vroeger.

Fedor van Kregten
Tevens kun je een kijkje nemen bij de vaste tentoonstelling in het kasteel. Hier zijn schilderijen en tekeningen te zien van de schilder Fedor van Kregten. Van Kregten woonde een tijdlang in deze regio. Zijn schilderijen bevinden zich bij vele particulieren en musea in heel Nederland. Hij is bekend van zijn schilderijen van landschappen met koeien en knotwilgen. In het museum tonen we ook ander werk. Daarmee ontstaat een beter beeld van de capaciteiten van deze schilder.

Brandweermuseum
Naast dit alles kun je in het museum de vaste presentaties bekijken over leven en werken in de stad Rijssen. Natuurlijk is het Internationaal Brandweermuseum ook geopend. Je ziet er een tentoonstelling met historisch brandweermateriaal en het verhaal ‘Brand Meester’, dat vooral voor kinderen boeiend blijft.

De Oosterhof
Het museum ligt aan de groene, oostelijke kant van Rijssen en bevindt zich in het kasteelcomplex van De Oosterhof. De havezate De Oosterhof is op zich al een bezichtiging waard! Op het terrein van het kasteel is ook het Internationaal Brandmuseum gevestigd. Als bezoeker van het  Rijssens Museum kun je ook daar naar binnen. De musea tonen zeer gevarieerde exposities. Voor ieder gezinslid, jong of oud is hier wel wat te zien dat zal aanspreken.

waar: Rijssens Museum, Rijssen

prijs: € 5,50 (p.p.)

extra prijsinformatie: Bezoek de website voor het complete tarievenoverzicht.

type: Archeologie & Historie

telefoon: 0548-5146210548-514621

openingstijden:
magesloten
di10:00-17:00
wo10:00-17:00
do10:00-17:00
vr10:00-17:00
za13:00-17:00
zogesloten

uitzonderingen op de aanvangstijd / openingstijd:
Het museum is gesloten op zondag, maandag, algemeen erkende Christelijke feestdagen, op 31 december en 1 januari