(advertentie)
<a href='/museum/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/museum/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/museum/expositie-tischbein-rijksmuseum-twenthe/detail.aspx?id=1870835&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, € 15,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Tischbein</div><div class='description'>Kom van 7 september t/m 19 januari naar Rijksmuseum Twenthe en bekijk de expositie 'Tischbein' van Johann Friedrich August Tischbein.</div></a> <a href='/museum/expositie-weerribben-wieden-anders-bezoekerscentrum-de-wieden/detail.aspx?id=1842253&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Sint Jansklooster</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Weerriben-Wieden Anders</div><div class='description'>Van dinsdag 2 juli t/m 31 december is er bij Bezoekerscentrum De Wieden een mooie foto expositie ‘Weerribben-Wieden Anders’ te zien.</div></a>
Museum Buurtspoorweg
(advertentie)

Museum Buurtspoorweg

0,0 (0 beoordelingen)

In Twente ten zuiden van de steden Enschede en Hengelo ligt de spoorlijn van de vroegere GOLS (Geldersch-Overijsselsche Lokaal-Spoorwegmaatschappij), die in 1884 de baanvakken Winterswijk-Hengelo, Ruurlo-Neede en in 1885 het baanvak Boekelo-Enschede opende. In dit gebied van zand, veen, bos en heide ligt het museum en daar kun je een volledig functionerend Nederlands lokaalspoorwegbedrijf van eind 19e en begin 20e eeuw zien.

Een levend museum met authentiek rijdend materieel
Er is een unieke collectie van tientallen historische treinen en wagons. Verder kun je in de aankleding van het museum en de stations een grote hoeveelheid oude attributen, zoals oude uniformen, lantaarns, seinpalen, steekwagens en oude koffers terugvinden. Alles is aanwezig om een lokaalspoorwegbedrijf uit vervlogen tijden te laten zien maar vooral te laten beleven. Het is namelijk geen stoffig museum waar alles stil staat, maar een echt levend museum met authentiek rijdend materieel!

Dus, zin in een ritje in een echte stoomtrein? En benieuwd naar die sfeer van vroeger? En geïnteresseerd in oude locomotieven en wagons? Kom dan naar de museumlocatie in Boekelo of Haaksbergen waar veel is te beleven, te leren en te zien.

Locatie Haaksbergen
Stap het stationsgebouw in Haaksbergen binnen en je ervaart gelijk de sfeer van weleer. Hier koop je een treinkaartje en maak je in de wachtkamer kennis met de reizigers van vroeger. Op en rond het station is veel te zien, zoals bijvoorbeeld de werkplaats en de goederenloods. Heb je vragen over de werking van een ketel van de stoomlocomotief of wil je kind zelf een emmer met kolen volscheppen? Vraag het aan de depotassistent. In de goederenloods kun je terecht voor koffie, thee, gebak en fris. En in ons museumwinkeltje kun je terecht voor leuke souvenirs.

Locatie Boekelo
Bij de spoorwegovergang in Boekelo staat een klein gebouwtje waar je op rijdagen je kaartje kunt kopen bij de stationschef van Boekelo. Hij kan je de weg wijzen naar het museumdepot waar het grootste gedeelte van de locomotieven en wagons staan die nog gerestaureerd moeten worden. Dit geeft je enig idee over hoeveel werk er verzet moet worden voordat een locomotief of wagon weer ingezet kan worden. Voor kinderen is er een groot springkussen in de vorm van een stoomlocomotief en is er een grote modelspoorbaan te vinden.

Halte Zoutindustrie
Deze halte met dubbelspoor en eilandperron ligt tussen de stations Haaksbergen en Boekelo. Tijdens drukkere dagen waarop meer treinen rijden wordt deze halte gebruikt om de treinen elkaar te laten passeren.

Foto: Pixabay.com

website: bekijk de website

waar: Museum Buurtspoorweg, Haaksbergen

prijs: € 9,50 (p.p. retour)

extra prijsinformatie: 4 t/m 11 jr. € 6,50 Enkele reis: vanaf 12 jr. € 7,- 4 t/m 11 jr. € 5,- Perronkaartje € 3,-

type: Techniek & Transport

telefoon: 053-5721516053-5721516

openingstijden:
magesloten
digesloten
wogesloten
dogesloten
vrgesloten
zagesloten
zo10:00-17:00

uitzonderingen op de aanvangstijd / openingstijd:
In juli: ook op woensdag en in augustus: ook op dinsdag en woensdag.