(advertentie)
<a href='/museum/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Het Nederlands IJzermuseum
(advertentie)

Het Nederlands IJzermuseum

9,0 (1 beoordeling)

Al vele eeuwen lang maakt de mens gebruik van het materiaal ijzer. Het heeft de mens veranderd en gemaakt tot wat hij nu is. Wat zou de huidige maatschappij zijn zonder ijzer (of staal)?

In het Nederlands IJzermuseum zal de geschiedenis van ijzer te zien zijn: de lange weg die het de mens heeft gekost, van het eerste gebruik van het materiaal tot aan de talrijke mogelijkheden die het hedendaagse staal hem biedt, toegespitst op de Nederlandse situatie.

Op dit moment spreken we van Het Nederlands IJzermuseum in wording. De plaats waar het zal komen is bekend: het voormalige DRU-fabriekscomplex aan de Oude IJssel in Ulft, een unieke locatie waar al meer dan 250 jaar met ijzer wordt gewerkt. Het museum komt in gebouwen die behoren tot het industrieel erfgoed, rijksmonument sinds 2000. Waar kun je beter de geschiedenis van het ijzer vertellen dan hier? 

waar: Het Nederlands IJzermuseum, Ulft

type: Techniek & Transport

telefoon: 0315-6856260315-685626

openingstijden:
magesloten
digesloten
wogesloten
dogesloten
vrgesloten
zagesloten
zo11:00-17:00

uitzonderingen op de aanvangstijd / openingstijd:
Alleen van April t/m September geopend, bij een afspraak kun je ook buiten de openingstijden langskomen!