(advertentie)
<div class='nivo-caption-price'>Vaassen, € 8,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Fonkelend glas in kasteel Cannenburch</div><div class='description'>VAASSEN - Geldersch Landschap & Kasteelen feliciteert Stichting Glaskunst met hun 10-jarig bestaan en is verheugd dat ook dit jaar kasteel Cannenburch het historische decor vormt voor fonkelend moderne glaskunst.</div> <div class='nivo-caption-price'>Heilig Landstichting, € 7,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Museumpark Orientalis organiseert Feest van Licht</div><div class='description'>Vanaf donderdag 17 december 2016 tot en met zondag 8 januari 2017 organiseert Museumpark Orientalis wederom haar Feest van Licht.</div> <div class='nivo-caption-price'>Breda, gratis</div><div class='nivo-caption-inner'>Breda's Museum de Kerkschat</div><div class='description'>Het pronkstuk van deze vaste tentoonstelling van Breda's Museum op locatie is het paneelschilderij van het Sacrament van Niervaert. Het verbeeldt de legende van de wonderhostie die omstreeks het jaar 1300 in het veen bij Niervaert.</div> <div class='nivo-caption-price'>Heeswijk Dinther, € 10,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Kasteel Heeswijk</div><div class='description'>Neem en kijkje in de keuken van Kasteel Heeswijk en ontdek wat voor een prachtig monument Kasteel Heeswijk is met zijn authentieke interieur en mysterieuze torenkamers. </div> <div class='nivo-caption-price'>Steenwijk</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Water & Vuur</div><div class='description'>Van 5 t/m 28 januari kun je bij Galerie Steenwijk de expositie 'Water & Vuur' van Jan Boer en John Lubbers bekijken. </div> <div class='nivo-caption-price'>Kampen, € 6,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Zwarter dan Zwart</div><div class='description'>Van 19 november 2016 t/m 22 januari 2017 kun je de expositie 'Zwarter dan Zwart' van Ko Oosterkerk bekijken in het Stedelijk Museum Kampen.</div>
Expositie: Water & Vuur - Galerie Steenwijk
(advertentie)

Expositie: Water & Vuur - Galerie Steenwijk

0,0 (0 beoordelingen)

Van 5 t/m 28 januari 2017 kun je bij Galerie Steenwijk de expositie 'Water & Vuur' van Jan Boer en John Lubbers bekijken.

Water & Vuur
Water en Vuur zijn in deze expositie geen vijanden, maar noodzakelijk voor het tot stand komen van een goed resultaat. Dat geldt evenzo voor deze kunstenaars, Jan Boer uit Basse en John Lubbers uit Steenwijkerwold. Zij zijn beiden lid van de Vereniging KunstKring Steenwijkerland. Zonder water komen de aquarellen van John Lubbers niet tot stand. En zonder vuur geen verandering van klei naar de keramiek van Jan Boer.

Jan Boer tracht zijn afbeeldingen te vangen in kleitableaus of in driedimensionale vormen. Zijn keramiek is onder hoge temperatuur reductie gestookt, vaak door toevoeging van zout, waardoor het bedekt is met zoutglazuur. Is het eenmaal langdurig met vuur in aanraking geweest dan is er geen weg terug.

John Lubbers maakt zijn afbeeldingen in pastelachtige tinten op papier, in aquarel of olieverf. Het werk is tweedimensionaal maar door toevoeging van een ruimtelijk element wordt het soms ook driedimensionaal! Weglaten is net zo belangrijk als aanbrengen. Dat is onherroepelijk: eenmaal aangebracht is er geen weg terug. 

openingstijden:
ma13:30-17:00
di13:30-17:00
wo13:30-17:00
do13:30-17:00
vr13:30-17:00
za10:00-12:30
zogesloten