(advertentie)
<a href='/museum/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div></a> <a href='/museum/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581300&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div></a> <a href='/museum/expositie-deventer-koek/detail.aspx?id=1675434&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Deventer, € 9,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Deventer Koek</div><div class='description'>Kom van 21 januari t/m 3 juni naar de expositie over het best bewaarde geheim van Deventer; het recept van Deventer Koek.</div></a> <a href='/museum/expositie-winters-van-nu-siemen-dijkstra/detail.aspx?id=1671596&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Kampen, € 2,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Winters van nu - Siemen Dijkstra</div><div class='description'>Kom van 20 januari t/m 25 maart 2018 naar de expositie Winters van nu van kunstenaar Siemen Dijkstra in het Stedelijk Museum Kampen.</div></a>
Expositie: Vreemd is in de stad - TETEM
(advertentie)

Expositie: Vreemd is in de stad - TETEM

0,0 (0 beoordelingen)

Van 3 augustus t/m 22 oktober 2017 kun je bij TETEM in Enschede de expositie 'vreemd is in de stad' bekijken.

Opening: donderdag 3 augustus om 17.00 uur

In een stad begeven we ons altijd tussen vreemden. Die voortdurende nabijheid van vreemden is volgens Naomi Jacobs dubbelzinnig. Een vreemde is namelijk per definitie onbekend, en het onbekende boezemt angst in én trekt aan. Het onbekende is beangstigend omdat je niet weet wat je kunt verwachten. Maar het onbekende biedt ook allerlei nieuwe mogelijkheden. Filosoof en programmamaker Naomi Jacobs is in 2017 de gastcurator van de Multi Solo tentoonstelling in Tetem. Zeven kunstenaars, die uit de open call zijn geselecteerd, laten hun visie zien op de dubbelzinnigheden van al dat ‘vreemd’ is in de stad.

Annelien Dam toont de vervreemding en verstilling van de stedelijke werkelijkheid: de mens die de stad tot leven brengt en zich als individu terugtrekt in de schijnveiligheid van de gebouwen. Rosa Everts vult foto’s van leegstaande woningen aan met tekeningen van kartonnen dozen waaruit een belofte en een bedreiging spreekt. Iris van der Graaf legt de focus op het verschil tussen twee op het eerste gezicht identieke beelden, waarbij niet alles is wat het lijkt. Lonneke de Groot fotografeert handschoenen die ze in de straten van Amsterdam vindt en volgt zo een spoor van stedelijke vreemden. Esmay Groot Koerkamp toont werk over beginnende verliefdheid, wanneer vreemden langzaam bekenden voor elkaar worden. In de film ‘By way of other directions’ toont Lou Mouw hoe de stadsplanning van Brasilia ‘the city of hope’ heeft veranderd in een dictatoriale nachtmerrie voor zijn bewoners. Stephanie Nypels kijkt in haar werk van bovenaf neer op de stad en ontwaart verrassende verbindingen.

De Multi Solo wordt geopend op donderdag 3 augustus om 17.00 uur door de curator Naomi Jacobs. Daarna wordt het werk van Iris van der Graaf door een duo tijdens een performance ge(re)construeerd.

Over de curator
Naomi Jacobs is filosoof en programmamaker. Eerder werkte zij als programmamaker voor het Van Gogh Museum en werkte zij mee aan een tentoonstelling over componist en kunstenaar Arnold Schönberg in het Joods Historisch Museum. Momenteel werkt zij aan een promotieonderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven in techniekfilosofie en ethiek. Naomi Jacobs schreef een essay over ‘het vreemde in de stad’ in het boek Filosofen agenderen de stad.

http://www.tetem.nl/portfolio/multi-solo/

Locatie:
Tetem | Stroinksbleekweg 16 | 7523 ZL Enschede
Openingstijden: maandag t/m zondag 11.00 uur - 17.00 uur | Toegang: gratis
www.tetem.nl
facebook.com/Tetemkunst | twitter.com/tetemkunst | www.instagram.com/tetemkunst

waar: Expositie: Vreemd is in de stad - TETEM, Enschede

prijs: Gratis

type: Expositie

openingstijden:
ma11:00-17:00
di11:00-17:00
wo11:00-17:00
do11:00-17:00
vr11:00-17:00
za11:00-17:00
zo11:00-17:00