(advertentie)
<div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'>Enschede, zo 22 okt, € 7,50</div><div class='nivo-caption-inner'>BigBugs show in TwentseWelle</div><div class='description'>Altijd al oog in oog willen staan met een levensgrote kever, leverheersbeest of een kakkerlak? Kom dan in de herfstvakantie naar de TwentseWelle.</div> <div class='nivo-caption-price'>Oldenzaal</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie 'Semra Heydari en 'Hans Scholte in 't Hoff bij De Bond</div><div class='description'>Stadstheater De Bond presenteert van 18 oktober t/m 8 december een gezamenlijke expositie van Semra Heydari en Hans Scholte in ’t Hoff.</div> <div class='nivo-caption-price'>Schalkhaar</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie van Gerard Dubois bij School van Frieswijk</div><div class='description'>In de School van Frieswijk in Schalkhaar is van 1 oktober t/m 24 november de expositie '40 jaar fotopassie' van 'Gerard Dubois' te zien.</div> <div class='nivo-caption-price'>Holten</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie van 'Martien van der Heijden' bij Kulturhus Holten</div><div class='description'>Tot het eind van dit jaar exposeert de Holtense houtsnijder Martien van der Heijden een aantal van zijn houtsculptures in de dependance van het Holtense Kulturhus.</div>
Expositie Steef Wildenbeest
(advertentie)

Expositie Steef Wildenbeest

0,0 (0 beoordelingen)

Steef Wildenbeest exposeert van 25 mei t/m 6 juli zijn tekeningen, animaties en strips bij de Bornse Synagoge. Hij studeerde in 2012 af bij kunstacademie ArtEZ in Zwolle als illustrator.

Zijn werk is soms speels en fantasievol. Maar daartegenover richt hij zich ook op thematiek, waarbij verdriet, liefde en de dood de hoofdrol speelt. De tekenstijl van zijn beeldverhalen is losjes en geïnspireerd op naïeve kunst en hiëroglyfen. Zijn werk balanceert vaak tussen illustratie en strip.

Verscheidene beeldende elementen lopen over van kader naar kader en maken het beeld tot een organisch geheel. Deze verhalen ontstaan vanuit het tekenen zelf. Ze vloeien als het ware voort uit het potlood; als een manier van spreken. De lijnen lijken soms te hypnotiseren en brengen de kijker naar een benauwende droomwereld.

Het beeldverhaal '4 Truckers' behaalde in 2012 de 6e positie van de Benelux Beeldverhalen Prijs. De serie korte films 'Dierenleed’  is gemaakt door middel van stop-motion animatie. Via zo min mogelijk middelen worden de dieren geloofwaardig tot leven gebracht. Het werk is een absurde kijk op de maakbaarheid die huisdieren tegenwoordig lijken te krijgen.

Steef won met zijn illustraties rond het thema 'Kermis' in 2012 de stART Award; een prijs voor veelbelovende debuterende illustratoren, en een initiatief vanuit kindertijdschrift BoekieBoekie. Tegenwoordig maakt hij illustraties bij de verhalen en gedichten in het tijdschrift. Een selectie van deze tekeningen zal geëxposeerd worden. 

Geopend: zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. (8 juni gesloten). Toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

website: bekijk de website

waar: Expositie Steef Wildenbeest, Borne

prijs: Gratis

type: Expositie

openingstijden:
magesloten
digesloten
wogesloten
dogesloten
vrgesloten
za14:00-17:00
zo14:00-17:00