(advertentie)
<a href='/museum/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/museum/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/museum/expositie-jeroen-krabbe-museum-de-fundatie/detail.aspx?id=1868663&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Zwolle, € 14,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Jeroen Krabbé - Museum de Fundatie</div><div class='description'>Vanaf 14 september 2019 t/m 5 januari 2020 toont Museum de Fundatie in Zwolle de nieuwe serie Gedroomde paradijzen van Jeroen Krabbé.</div></a> <a href='/museum/expositie-hangin-together-bad-bentheim/detail.aspx?id=1868668&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Bad Bentheim</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Hangin Together - Bad Bentheim</div><div class='description'>24 augustus tot en met 13 oktober,Ze laat in deze expositie haar werk zien als concertfotograaf, ze legde vele muzikale grootheden vast met haar lens.</div></a>
Expositie: New Wor(l)ds - Kunstenlab
(advertentie)

Expositie: New Wor(l)ds - Kunstenlab

0,0 (0 beoordelingen)

Kom van 13 juli t/m 25 augustus 2019 naar Kunstenlab en bekijk de expositie 'New Wor(l)ds' van Jannes Bürkner en Rudy Simon.

In de grote zaal realiseren Jannes Bürkner en Rudy Simon nieuwe werelden, waarin je als bezoeker kunt dwalen.

Jannes Bürkner en Rudy Simon realiseren in de grote zaal een totaal installatie, een parallel universum waarbij materiaalgebruik, recycling en de (schijnbare) tegenstrijdigheid tussen industrie en natuur de boventoon voeren.

De bezoeker wordt gevraagd in te zoomen op de kleinste details om daarna weer uit te zoomen om het grotere geheel te kunnen overzien.

De ondertitel -souvenirs- refereert naar de huidige staat van onze wereld en de benarde positie waarin de mens deze heeft gebracht.

Rudy Simon maakt naast maquette-achtige en bewegende installaties ook videowerken, collages en tekeningen. De kunstenaar werkt met kleine stukken restmateriaal en vaak ook gevonden objecten, zoals skeletten die weer een nieuw leven worden ingeblazen. Met zijn werk stuurt hij de toeschouwer in nieuwe mogelijke richtingen.

De grote maquette in de tentoonstelling vormt de basis voor een videowerk in de podiumruimte. De toeschouwer gaat in dit werk als het ware mee op reis door dit glooiende landschap. De originele ‘voice over’ van Rail Away zorgt voor de ultieme beleving.

De installaties van Jannes Bürkner ontstaan vaak ter plekke met de nadruk op het gevonden materiaal en herkenbaarheid. Sporen van verval en groei zorgen voor een constante recycling van zijn eigen beeldend werk.

Constructie en deconstructie gaan hand in hand. Gevonden objecten worden getransformeerd en los gemaakt van hun originele context. De installaties laten ruimte voor toevalligheden door zijn intuïtieve manier van werken en tonen een gevoel van onvoorspelbaarheid en onzekerheid.

foto: mail organisatie

website: bekijk de website

waar: Expositie: New Wor(l)ds - Kunstenlab, Deventer

prijs: Gratis

type: Expositie

telefoon: 570611848570611848

openingstijden:
magesloten
di09:00-17:00
wo09:00-17:00
do09:00-17:00
vr09:00-17:00
za13:00-17:00
zo13:00-17:00