(advertentie)
<a href='/museum/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/museum/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/museum/expositie-het-brein-lwl-museum-munster/detail.aspx?id=1732225&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Münster, € 6,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Het brein - LWL-Museum Münster</div><div class='description'>Neem een kijkje in je hoofd! Ontdek wat daar gebeurt, hoe zich een persoonlijkheid vormt, gevoelens ontstaan of plannen worden gesmeed.</div></a> <a href='/museum/expositie-saskia-obdeijn-stadsgehoorzaal/detail.aspx?id=1829966&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Kampen</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Saskia Obdeijn - Stadsgehoorzaal</div><div class='description'>Tot en met 9 juli hangt het werk van Saskia Obdeijn in de bovengang van de Stadsgehoorzaal. </div></a>
Expositie: Monsters veroveren - Concordia
(advertentie)

Expositie: Monsters veroveren - Concordia

0,0 (0 beoordelingen)

Vanaf zaterdag 9 maart nemen monsters Concordia aan de Langestraat over; dan opent de expositie van het unieke Monsterproject. Saxion-studenten gingen hiervoor aan de slag met tekeningen van leerlingen van basisschool De Windroos. De monsters komen terug in apps, games, boeken, animatiefilms, en augmented reality.

Draken, grote gevaarlijke dieren, afzichtelijke en angstaanjagende wezens, gedrochten, misbaksels en mormels; monsters zijn van alle tijden en spreken tot de verbeelding, bij jong en oud. Leerlingen van van basisschool De Windroos gingen met dit gegeven aan de slag en tekenden hun eigen favoriete monster. Vervolgens zijn deze door studenten van de opleiding Creative Media & Game Technologies van Saxion gebruikt om een nieuw verhaal te vertellen aan de hand van diverse media. Deze verhalen worden tentoongesteld, samen met de originele tekeningen van de kinderen.

‘Go Monster’
Dit is de derde keer dat Concordia samenwerkt met het basisonderwijs en Saxion in het Monsterproject. Inspiratie voor het project kwam vanuit de Verenigde Staten, van het project Go Monster. Een kind wordt gevraagd om een monster te tekenen, dat vervolgens door een kunstenaar als inspiratiebron gebruikt wordt voor het creëren van een kunstwerk.

Opening
Bij de feestelijke opening op woensdagmiddag 13 maart (12.00-13.30 uur) wordt de rode loper uitgerold voor de jonge kunstenaars, en proosten we op de samenwerking met (alcoholvrije) bubbels, samen met hun ouders en de betrokken Saxion-studenten.

De groepsexpositie is nog te zien tot en met zondag 24 maart 2019. De entree is gratis (vrije gift).

foto: Pixabay.com/ Angel

website: bekijk de website

waar: Expositie: Monsters veroveren - Concordia, Enschede

prijs: Gratis

type: Expositie

openingstijden:
magesloten
di10:00-18:00
wo10:00-18:00
do10:00-18:00
vr10:00-18:00
za10:00-17:00
zo12:00-17:00

uitzonderingen op de aanvangstijd / openingstijd:
De feestelijke opening is op woensdagmiddag 13 maart (12.00-13.30 uur)