(advertentie)
<a href='/museum/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div></a> <a href='/museum/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581300&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div></a> <a href='/museum/expositie-deventer-koek/detail.aspx?id=1675434&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Deventer, € 9,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Deventer Koek</div><div class='description'>Kom van 21 januari t/m 3 juni naar de expositie over het best bewaarde geheim van Deventer; het recept van Deventer Koek.</div></a> <a href='/museum/expositie-winters-van-nu-siemen-dijkstra/detail.aspx?id=1671596&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Kampen, € 2,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Winters van nu - Siemen Dijkstra</div><div class='description'>Kom van 20 januari t/m 25 maart 2018 naar de expositie Winters van nu van kunstenaar Siemen Dijkstra in het Stedelijk Museum Kampen.</div></a>
Expositie: Kleurrijk en complex - Museum Ootmarsum
(advertentie)

Expositie: Kleurrijk en complex - Museum Ootmarsum

0,0 (0 beoordelingen)

Van 5 juni t/m 31 december 2017 kun je bij Museum Ootmarsum de expositie 'Kleurrijk en complex' bekijken.

De kunststroming toyisme wordt gedragen en uitgedragen door een collectief van internationaal opererende kunstenaars die zich omringen met een aantal vaste rituelen. Ze kiezen voor de anonimiteit en maken het creatieve proces dienstbaar aan de groep en aan de kenmerken en afspraken en de daaruit vloeiende beeldtaal die zijn vastgelegd in het manifest.

Museum Ootmarsum is gehuisvest in een karakteristiek pand aan het sfeervolle Kerkplein in het kunstminnende stadje Ootmarsum. Museum Ootmarsum MO bestaat uit een museumgedeelte waarin originele werken van Marius van Dokkum te zien zijn. En... diverse ruimtes waarin wisselende tentoonstellingen met hoogwaardige reproducties van originele kunstwerken niet alleen te bewonderen zijn maar ook te koop! Verder is er nog een winkeltje in het pand waar van alles wat met kunst te maken heeft te koop is. Kortom, de moeite van het bezoeken meer dan waard!

Expositie Toyisten
Wij bereiden je alvast voor dat de aanwezige toyisten je weten te enthousiasmeren omdat zij op ongekende wijze, je kennis laten maken met hetgeen je misschien nog niet wist of kende: kunststroming toyisme dat inmiddels duizenden aanhangers en bewonderaars kent, verspreid over de gehele wereld. Zie en beluister de uitgesproken visies en opinies over toyisme in een video van directeur Annabelle Birnie (Drents Museum) & directeur Andreas Blühm (Groninger Museum) in de onderstaande ‘Toyisme Nieuwsbrief.’

Kunstkenners en liefhebbers hebben geconstateerd dat de kunstwereld te maken heeft gekregen met onderscheidende, inhoudelijke en intens kleurrijk verhalende kunstwerken, objecten en zo veel meer dat niet voor niets in 25 jaar is uitgegroeid tot een erkend ‘isme’.

waar: Expositie: Kleurrijk en complex - Museum Ootmarsum, Ootmarsum

prijs: € 2,50 (entreeprijs)

extra prijsinformatie: Kinderen onder begeleiding t/m 15 jaar: gratis

type: Expositie

telefoon: 00316552610920031655261092

openingstijden:
magesloten
di12:00-17:00
wo12:00-17:00
do12:00-17:00
vr12:00-17:00
za12:00-17:00
zo12:00-17:00