(advertentie)
<a href='/museum/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/museum/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/museum/expositie-marga-janmaat-nicole-hutten-de-bond/detail.aspx?id=1811903&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Oldenzaal</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Marga Janmaat & Nicole Hutten</div><div class='description'>Aan de wanden van Stadstheater De Bond in Oldenzaal hangt momenteel werk van Marga Janmaat. In de vitrines zijn de sieraden van Nicole Hutten te aanschouwen. </div></a> <a href='/museum/expositie-maike-eilers-en-judith-bloedjes-beeld-en-aambeeld/detail.aspx?id=1800554&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Maike Eilers en Judith Bloedjes</div><div class='description'>Van 24 februari t/m 27 maart 2019 kan je de tentoonstelling zien van Maike Eilers en Judith Bloedjes
</div></a>
Expositie: Human Power Plant - Kunstenlab Deventer
(advertentie)

Expositie: Human Power Plant - Kunstenlab Deventer

0,0 (0 beoordelingen)

De expositie 'Human Power Plant' bij Kunstenlab, toont van 16 juli t/m 3 september 2017 werk van Melle Smets en Annemiek Pruijt.

Human Power Plant
Melle Smets laat in de tentoonstellingsruimte de installatie ‘Human Power Plant’ zien. De installatie is het prototype van een menselijke krachtcentrale, die bemand kan worden door een groep mensen én hun huisdieren. De energie die wordt opgewekt wordt gebruikt om de in het centrum geplaatste jacuzzi te laten werken. 

The Incredible Shrinking Man
Mensen worden al vele jaren alleen maar groter. Daardoor hebben we meer energie, eten en ruimte nodig. Wat als we nu eens besluiten om dit proces om te draaien en onze kennis in te zetten om te mens te laten krimpen? Arne Hendriks onderzoekt via speculatief design de gevolgen van het krimpen van de mens tot 50 centimeter. 

Tekeningen, Annemiek Pruijt
In haar werk gaat Annemiek Pruijt in op thema’s als ontheemd raken, je land moeten verlaten: migratie als gevolg van oorlog, veranderingen in ons klimaat en ontwrichtingen in een land. Wat haar raakt in deze grote wereldwijde problemen is altijd de menselijke maat. Deze mensen in relatie tot (hun) natuur en innerlijke beleving die handelen of juist niet handelen.

Achtergrond tentoonstelling
De werken van Melle Smets en Arne Hendriks komen voort uit een concept, utopie, of ideaal. Zij werken bijna als wetenschappers in een laboratoriumachtige aanpak. Annemiek Pruijt benadert hetzelfde thema meer vanuit een autonoom perspectief. 

Beide vormen, onderzoekmatig en autonoom, behoren tot het terrein van de kunsten. Maar wat kunnen we eigenlijk verwachten van de kunst als het gaat om een bijdrage aan maatschappelijke verandering? Inspiratie, visualisering, bewustwording of nieuwe perspectieven? En hoe verhoudt zich dit tot de meer festivalachtige context van de IJsselbiënnale, in het kader waarvan deze tentoonstelling plaatsvindt? 

Zowel in deze tentoonstelling als in de IJsselbiënnale gaan de kunstenaars in op aspecten van klimaatverandering; menselijk handelen en ecologie.

waar: Expositie: Human Power Plant - Kunstenlab Deventer, Deventer

prijs: Gratis

type: Overig, Expositie

telefoon: 0570-6118480570-611848

openingstijden:
magesloten
di13:00-17:00
wo13:00-17:00
do13:00-17:00
vr13:00-17:00
za13:00-17:00
zogesloten