(advertentie)
<a href='/museum/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Expositie: Dansend door 's-Hertogenbosch - Theater aan de Parade
(advertentie)

Expositie: Dansend door 's-Hertogenbosch - Theater aan de Parade

0,0 (0 beoordelingen)

In de foyer op de begane grond zijn de schilderen van Marion Janssen-Quaadvliet van 's-Hertogenbosch te zien. De laatste jaren heeft zij met deze werken het schilderen uitgediept en daarbij tekenen en schilderen met elkaar verbonden. De stadsgezichten van 's-Hertogenbosch zijn getekend en geschilderd met rietpen en penseel in diverse kleuren inkt op (grote) doeken. In de foyers op de eerste en tweede etage zijn olieverfschilderijen te zien van portretten en danseressen. Marion is gefascineerd door dans en beweging en legt dit in elk schilderij vast, zowel in portret en dans als in stadsgezichten.

Marion: "Ik schilder en teken al vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden. Na de middelbare school heb ik de Lerarenopleiding Tekenen gevolgd. Van 2003 tot medio 2011 studeerde ik in Arendonk, aan de Academie voor Schone Kunsten van België, afstudeerrichting portret en model en aansluitend de specialisatie Schilderkunst. De laatste jaren heb ik het schilderen uitgediept. Onder andere door te tekenen met een rietpen in Oost-Indische inkt en diverse andere kleuren inkt op doek. Zo komen zowel tekenen als schilderen aan bod. Ik heb een voorliefde voor het schilderen van portretten en vrouwen. Tegelijk houd ik van beweging. Dat uit zich vaak in dans. Als ik een portret in olieverf maak, is het elke keer weer een uitdaging om de ziel bloot te leggen, deze vast te leggen met de daarbij passende kleuren. Altijd en overal doe ik ideeën op voor een schilderij. Door ontmoetingen, of tijdens een reis. Ook foto’s uit kranten en bladen inspireren me, of een mooi kleurenpalet. De laatste jaren teken en schilder ik o.a. mijn geboortestad ’s-Hertogenbosch waar ik 23 jaar heb gewoond (naast New York) in inkt op doek en dit biedt een hele leuke uitdaging om steeds weer de mooiste plekjes van ’s-Hertogenbosch op te zoeken. Ook hier probeer ik weer de beweging van de stad en de mensen te schilderen.

Schilderen is voor mij een passie, een soort meditatie. Tijdens het schilderen maak ik mijn hoofd leeg. Ik ben dan alleen bezig met vorm, kleur, perspectief, lijnenspel, enzovoort. Het voelt als een verrijking en dat maakt me gelukkig. Tevens geef ik teken- en schilderles aan volwassenen en kinderen."

openingstijden:
magesloten
di10:00-22:00
wo10:00-22:00
do10:00-22:00
vr10:00-22:00
za13:00-22:00
zo13:00-22:00