(advertentie)
<a href='/museum/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Andy Warhol - Forever Young
(advertentie)

Andy Warhol - Forever Young

0,0 (0 beoordelingen)

T/m 1 september 2019 kun je de beroemde schilderijen en zeefdrukken van verpakte producten en alledaagse objecten van Andy Warhol zien.

De beroemde schilderijen en zeefdrukken van verpakte producten en alledaagse objecten – Campbell’s soepblikken en de gestileerde portretten van 20e-eeuwse beroemdheden - maken Andy Warhol onvergetelijk. Maar meer nog dan zijn kunst was het zijn levensstijl die hem iconisch maakte. Fotografen als David McCabe, Billy Name, Steve Schapiro, Thomas Hoepker en Ron Galella legden het turbulente leven van de legendarische Warhol in de New Yorkse underground scene vast. Deze foto’s geven een inkijkje in het dagelijks leven van Warhol, omgeven door beroemdheden of alleen, met op de achtergrond The Factory, zijn studio in hartje New York die het decor vormde voor veel van Warhols avonturen. De foto’s zijn met liefde verzameld en ondergebracht in de particuliere collectie van Carla en Hugo Brown. Museum No Hero heeft het voorrecht om ze, samen met een aantal iconische zeefdrukken van Marilyn Monroe en koningin Beatrix, te mogen tonen aan een groter publiek.

Popart
Andy Warhol (geboren als Andrew Warhola, Pittsburgh 1928 – New York 1987) is misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende kunstenaar uit de 20ste eeuw. Iedereen weet wie Warhol is en kent zijn belangrijkste werken. Zijn werk wordt gerekend tot de popart, een stroming die eind jaren ’50 ontstond in Londen, maar haar bloeiperiode in het Amerika van de jaren ’60 kende. Popart ontstond als reactie op de abstracte avant-gardekunst die door minimalisten als Frank Stella en Donald Judd werd geproduceerd. Popartkunstenaars meenden dat de abstracte kunst zich van het publiek had vervreemd, zij wilden juist weer kunst maken die door iedereen kon worden begrepen. Als inspiratiebron gebruikten zij de Amerikaanse consumptiecultuur die na de Tweede Wereldoorlog was ontstaan. Kunstenaars als Jasper Johns (1918) en Roy Lichtenstein (1923-1997) gebruikten motieven die het publiek iedere dag kon tegenkomen, van vlaggen tot stripfiguren, en zetten die in als serieuze kunst. Nu nog steeds is popart een populaire kunststroming: de Beurs van Berlage toonde in 2017 de omvangrijke collectie van Lex Harding en het Moco Museum in Amsterdam heeft een permanente ‘Roy Lichtenstein installatie’.

foto: Pixabay.com / Ulrike Leone

website: bekijk de website

waar: Andy Warhol - Forever Young, Delden

prijs: € 12,50 (p.p.)

type: Expositie

telefoon: 742020010742020010

openingstijden:
magesloten
digesloten
wo11:00-17:00
do11:00-17:00
vr11:00-17:00
za11:00-17:00
zo11:00-17:00