(advertentie)
<a href='/doen/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/doen/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/doen/attractie-en-vakantiepark-slagharen/detail.aspx?id=17233&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Slagharen, € 23,90</div><div class='nivo-caption-inner'>Attractiepark Slagharen 50% korting</div><div class='description'>Ontdek het Wilde Westen van Nederland in Slagharen. Beleef als cowboy of indiaan een geweldig avontuur in meer dan 30 spannende attracties en verbluffende shows!</div></a> <a href='/doen/sauna-swoll/detail.aspx?id=929521&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Zwolle, € 29,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Voordelig naar Sauna Swoll</div><div class='description'>Een bezoek aan Sauna Swoll is een aangename en ontspannende ontsnapping; een heerlijk relaxmoment. Koop nu kaarten met korting via OverUIT!</div></a>
Wandelen rondom Lonnekermeer
(advertentie)

Wandelen rondom Lonnekermeer

5,0 (1 beoordeling)

Landgoed met meren en vennen

Ontdek landgoed Lonnekermeer met klassieke landgoedelementen. Wandel door statige lanen, geniet van de schittering van het water bij de twee meren en vennen en bekijk op afstand de bijzonder bomen bij de villa. De villa, boerderij en het park zijn niet vrij toegankelijk. Voel het gemoedelijke leven en ervaar de rust. De meren zijn rond 1900 ontstaan door uitgraving en herbergen inmiddels veel bijzondere planten en dieren. Afwisseling, rust en beslotenheid vind je in dit gebied met een bijzondere geschiedenis.

Natura2000
Het Lonnekermeer is een van de acht natuurgebieden van Landschap Overijssel die is aangewezen als Topnatuur! Dat betkent dat het Lonnekermeer op Europese schaal bijzonder waardevol is.

In Nederland is er nog maar 15% over van de variantie aan planten, dieren en landschappen in vergelijking met 100 jaar geleden. Het is daarom erg belangrijk dat we voorzichtig zijn met natuurgebieden en de gebieden er om heen (wat die hebben direct invloed op de kwetsbare planten en dieren).

Het hele Lonnekermeer is speciaal, maar de echt buitengewone planten en dieren vind je bij het kleine meer.  Het is een ondiep meer met water dat vanuit de grond omhoog borrelt. Hier groeit de moerashertshooi en hier leeft de zeldzame Gevlekte witsnuitlibel. Maar als je er gaat wandelen zie je ook veel andere bijzondere planten en dieren.

Moerashertshooi
Een prachtig geel bloemetje dat in de zomer bloeit aan het uiteinde van een behaarde stengel van 10 tot 15 cm. Dit plantje groeit in ondiep water of op grond die af en toe droogvalt. Als de plant is uitgebloeid blijven de kleine vruchtjes achter als kleine doosjes die door wind en water worden verspreid.

Gevlekte Witsnuitlibel
Het mannetje is donkerrood met één gele vlek op het achterlijf, het vrouwtje met meer gele vlekken. De libel is van eind april tot en met eind juli te zien bij het kleine meer.

Krenten uit de pap
Geniet van de schittering van het water op de meren en laat je betoveren door het prachtige uitzicht
Stel je voor hoe het zou zijn wanneer jij in deze villa, op deze bijzondere plek zou wonen
Verrekijker én je planten- dierenboeken mee en verbaas je over de bijzondere planten en dieren
Herfst op landgoed Lonnekermeer, warm en met een gouden gloed
Geniet van de acht bijzondere gedichten van Willem Wilmink. Er loopt een speciale Willem Wilminkroute. Juist op deze plek krijgen de gedichten een extra dimensie.

Er op uit
Wilt u wandelend kennismaken met de afwisseling van landgoed Lonnekermeer? Een gemarkeerde route leidt u langs de mooiste plekjes. Voor een poëtische route kunt u het Willem Wilmink pad volgen.

Kijk op de activiteitenkalender voor een bijzondere wandeling met gids. De poëtische zomeravondwandeling in juli is erg populair. Tijdig aanmelden is een 'must'.

Op 17 juni is er een Markesteen geplaatst en onthuld in het Lonnekerrmeer

waar: Restaurant Kleinsman, Enschede

prijs: Gratis

type: Wandelroutes

telefoon: 053-4330244053-4330244

openingstijden:
ma09:00-18:00
di09:00-18:00
wo09:00-18:00
do09:00-18:00
vr09:00-18:00
za09:00-18:00
zo09:00-18:00